Ενέργεια

Πρεμιέρα για το market test των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ - Επιστολή της DG Comp στους ενδιαφερόμενους για υποβολή απόψεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πρεμιέρα για το market test των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ - Επιστολή της DG Comp στους ενδιαφερόμενους για υποβολή απόψεων έως 22 Δεκεμβρίου
Οι ενδιαφερόμενοι που έλαβαν τις επιστολές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο διερεύνησης
Έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) τις απόψεις τους σχετικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Χθες (14/12) το απόγευμα οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές δηλαδή εταιρείες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα κλπ αλλά και εμπλεκόμενοι φορείς έλαβαν από τη διεύθυνση Antitrust της DG Comp επιστολή με την οποία ενημερώνονται για την έναρξη της διαδικασίας του market test.
Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ελληνική Δημοκρατία μετά τη σχετική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου περί της παραβίασης των όρων του ανταγωνισμού σχετικά με τους λιγνίτες, ανέλαβε την δέσμευση για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Οι ενδιαφερόμενοι που έλαβαν τις επιστολές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο διερεύνησης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή για το κατά πόσον οι δεσμεύσεις αυτές είναι ικανοποιητικές για την αγορά.
Επίσης, η επιστολή ενημερώνει ότι έχει δημιουργηθεί ασφαλής ιστότοπος στον οποίο ο κάθε ένας από τους ενδιαφερόμενους με δικό του κωδικό πρόσβασης μπορεί να μπει και να απαντήσει στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.
Η διαδικασία αυτή προβλέπει ένα πολύ αυστηρό χρονικό περιθώριο και συγκεκριμένα λήγει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης