Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Φορολογική συμφωνία για την «διάσωση» των 12 δισ. δολ. για την καθαρή ενέργεια

ΗΠΑ: Φορολογική συμφωνία για την «διάσωση» των 12 δισ. δολ. για την καθαρή ενέργεια
Παραμένουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις - Καθοριστικός παράγοντας οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην ηλιακή και αιολική ενέργεια
Το Κογκρέσο  κατέληξε σε συμφωνία για την χρηματοδότηση ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους αμερικανούς κατασκευαστές αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Ο συμβιβασμός θα διαφυλάξει τις φορολογικές πιστώσεις  για την ανανεώσιμη ενέργεια που χρησιμοποιούν οι επενδυτές για να αντλήσουν κεφάλαια από την JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp. και άλλες μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Rob Portman του Οχάιο.
Τα κίνητρα είχαν απειληθεί από έναν ελάχιστο φόρο επί των ξένων συναλλαγών που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο της Γερουσίας, περιορίζοντας το ποσό που οι εταιρείες θα μπορούσαν να διαγράψουν χρησιμοποιώντας φορολογικές πιστώσεις.
"Οι άνθρωποι που ανησυχούν για αυτές τις πιστώσεις θα είναι ευχαριστημένοι", ανέφερε ο Portman  σε συνέντευξη την Παρασκευή 15/12. "Είναι αρκετά υψηλό ποσοστό για να κρατηθούν οι πιστώσεις, αλλά όχι υπερβολικά υψηλό για να πληρώσουν οι άνθρωποι μηδενικούς φόρους".
Αυτή η ρύθμιση, γνωστή ως χρηματοδότηση από τα φορολογικά κεφάλαια, αποτελεί σημαντική πηγή άντλησης κεφαλαίων για την καθαρή ενέργεια. Οι δύο μεγαλύτερες αμερικανικές ηλιακές εταιρείες, η First Solar Inc. και η SunPower Corp., προσπαθούν να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους τη χρηματοδότηση έργων από χρηματοοικονομικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τις φορολογικές πιστώσεις από τις προτεινόμενες ηλιακές μονάδες, δήλωσε ο Jeffrey Osborne, αναλυτής στο Cowen & Co.
Χωρίς τον συμβιβασμό έσω και την τελευταία ώρα, ο ελάχιστος φόρος επί των ξένων συναλλαγών - BEAT - θα το έκανε πιο δύσκολο.
Τελική έκδοση
Ο Portman, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που διαπραγματεύονταν το τελικό σχέδιο της φορολογικής συμφωνίας, έκανε τις παρατηρήσεις μετά την υπογραφή του τελικού νομοσχεδίου σε κλειστή συνάντηση. Το νομοσχέδιο  θα επιτρέψει στις εταιρείες να χρησιμοποιούν φορολογικές πιστώσεις να διαγράψουν ένα μέρος του ελάχιστου φόρου τους για τις ξένες συναλλαγές.
Σημαντικές χρηματοπιστωτικές εταιρείες και ομάδες, όπως το Αμερικανικό Συμβούλιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είχαν δηλώσει ότι δεν θα συμμετείχαν πλέον στη χρηματοδότηση αν εγκριθεί το μέτρο στο νομοσχέδιο της Γερουσίας, δήλωσε σε email ο Greg Wetstone, ο πρόεδρος της ομάδας της Ουάσινγκτον.
"Σχεδόν μια μέρα στην άλλη, θα δείτε μια καταστροφική μείωση στην επένδυση και ανάπτυξη της αιολικής και ηλιακής ενέργειας", είχε δηλώσει ο Wetstone.
Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από την αιολική και ηλιακή ενέργεια τα τελευταία χρόνια διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στον συμβιβασμό, δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Cory Gardner, του Κολοράντο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης