Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τι περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο της DG Comp για το market test

Τι περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο της DG Comp για το market test
Στη συνέχεια η DG Comp θα διενεργήσει την κύρια φάση του market test, από την οποία θα προκύψουν οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού
Θέματα που αφορούν το “προφίλ” των προς πώληση μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και προβλήματα στη λειτουργία τους, περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο που έστειλε η διεύθυνση Antitrust της DG Comp σε Έλληνες και ξένους υποψήφιους επενδυτές, στο πλαίσιο του market test για την ιδιωτικοποίηση του 40% του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το ερωτηματολόγιο διαχωρίζει τις προς πώληση μονάδες σε δύο ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, περιλαμβάνοντας στο πρώτο προς πώληση “πακέτο” τη “Μελίτη 1” και την άδεια κατασκευής της “Μελίτη 2”, και στο δεύτερο τις δύο μονάδες στη Μεγαλόπολη.
Με τις απαντήσεις που θα συγκεντρώσει έως τις 22 Δεκεμβρίου, διορία υποβολής τους από τους ενδιαφερόμενους, η DG Comp θα διενεργήσει στη συνέχεια την κύρια φάση του market test, από την οποία θα προκύψουν οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο οποίος θα ακολουθήσει.
Έτσι, στο ερωτηματολόγιο περιλαμβάνονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές των μονάδων, όπως η εγκατεστημένη ισχύς τους, η απόδοσή τους, οι εκπομπές ρύπων ή η χρονική διάρκεια των αδειών τους. Παράλληλα, μία ομάδα ερωτήσεων αφορά το κατά πόσον ο ενδεχόμενος αγοραστής θα συναντήσει εμπόδια, που θα δυσχεράνουν τη δραστηριοποίησή του στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά ρεύματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. απαριθμεί μία σειρά από ανοικτά ζητήματα για κάθε ατμοηλεκτρικό σταθμό, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι στην περίπτωση του ΑΗΣ Μελίτη δεν βρίσκονται σε λειτουργία τα λιγνιτωρυχεία τροφοδοσίας του.
Μία δεύτερη ομάδα ερωτήσεων αφορά το κατά πόσο τα δύο “πακέτα” είναι ελκυστικά για εξαγορά.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της ομάδας, κάθε ενδιαφερόμενος ερωτάται ευθέως αν σχεδιάζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης