Commodities

Έναρξη της παραγωγής φυσικού αερίου της Eni από το Ζορ

Έναρξη της παραγωγής φυσικού αερίου της Eni από το Ζορ
Το Zohr, που βρίσκεται ανοιχτά της παραλίας Shorouk περίπου 190 χιλιόμετρα βόρεια του Port Said, ανακαλύφθηκε το 2015 και διαθέτει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου

Την παραγωγή του κοιτάσματος φυσικού αερίου, ονόματι Ζορ ξεκίνησε η Εni στην Αίγυπτο έπειτα από δύο χρόνια που έγινε η σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Το Zohr, που βρίσκεται ανοιχτά της παραλίας Shorouk περίπου 190 χιλιόμετρα βόρεια του Port Said, ανακαλύφθηκε το 2015 και διαθέτει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.
Η ταχεία ανάκαμψη θέτει αναμφισβήτητα ένα νέο πρότυπο για τέτοια έργα μεγάλης κλίμακας και ο CEO της Eni, Claudio Descalzi, προχώρησε σε σημαντικές δηλώσεις, αναφέροντας ότι η εταιρεία του «πρέπει να εστιάσει σε εσωτερικές πηγές»
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Τα πράγματα πρέπει να κινούνται παράλληλα, βεβαίως αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο, αλλά μετριάζεται από την εσωτερική τεχνογνωσία και αυτό οδηγεί σε χαμηλότερο συνολικό κόστος. Το κοίτασμα Ζορ είναι κρίσιμο για την Αίγυπτο καθώς και για την Eni» σύμφωνα με το bloomberg.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης