Διεθνή

Δυναμική είσοδος της Κίνας στο LNG - Νέο ρεκόρ στις εισαγωγές φυσικού αερίου

Δυναμική είσοδος της Κίνας στο LNG - Νέο ρεκόρ στις εισαγωγές φυσικού αερίου
H Κίνα μπαίνει στο παιχνίδι του LNG στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για τη μείωση της κατανάλωσης του άνθρακα
Ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στο κόσμο είναι φέτος η Κίνα, ακολουθώντας την Ιαπωνία σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Ειδικότερα, η χώρα της Ασίας σημείωσε ετήσια αύξηση άνω του 50%, καθώς εισήγαγε περίπου 38 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Παράλληλα, οι εισαγωγές ΥΦΑ της Ιαπωνίας φέτος ανήλθαν σε 83,5 εκατομμύρια τόνους, ενώ της Νότιας Κορέας ήταν περίπου 37 εκατομμύρια τόνοι.
Σύμφωνα με το Reuters, η εξέλιξη αυτή θα δώσει σημαντική ώθηση στην άμεση αγορά της Ασίας, επειδή οι Κινέζοι αγοραστές ΥΦΑ υποστηρίζουν πολύ περισσότερο τις βραχυπρόθεσμες συμβάσεις από τις μακροπρόθεσμες συμφωνίες, σε αντίθεση με τους αγοραστές στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κίνα μπαίνει στο παιχνίδι του LNG στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για τη μείωση της κατανάλωσης του άνθρακα και στοχεύοντας να ικανοποιήσει τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της.
Τέλος, οι τρεις μεγαλύτεροι εισαγωγείς ΥΦΑ στον κόσμο καταναλώνουν από κοινού το 60% της συνολικής προσφοράς ΥΦΑ. Οι τρεις πρώτες - Κατάρ, Αυστραλία και Μαλαισία - ικανοποιούν το 60% της παγκόσμιας ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης