Τελευταία Νέα
Commodities

"Πήραν φωτιά" οι τιμές του άνθρακα - Συμφόρηση στα λιμάνια φόρτωσης

Οι ισχυρές παραγγελίες από την Ινδία έχουν στηρίξει τις τιμές, οι οποίες έφτασαν τα 105,65 δολάρια ανά τόνο την Τετάρτη 3/1/18, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016
Οι τιμές θερμικού άνθρακα στην Ασία ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2016, τροφοδοτούμενες από τη ζήτηση στην Κίνα και τις καθυστερήσεις φόρτωσης στην Ινδονησία που έχουν επιταχύνει τη ναυτιλιακή συμφόρηση εκτός των μεγάλων λιμανιών άνθρακα.
Οι τιμές των spot φορτίων για τον αυστραλιανό άνθρακα Newcastle αυξήθηκαν σχεδόν κατά 15% από τα χαμηλά επίπεδα στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς στις εισαγωγές για να αντιμετωπίσει την έλλειψη καυσίμων το χειμώνα.
"Ο λόγος για την χαλάρωση των περιορισμών ήταν η εξασφάλιση προμηθειών άνθρακα στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, καθώς ορισμένοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στις ανατολικές περιοχές λειτουργούσαν με ελάχιστα αποθέματα ", δήλωσε ο Zhang Xiaojin, αναλυτής στο Everbright Futures σύμφωνα με το Reuters.
Η κίνηση από την Εθνική Διοίκηση Ενέργειας ακολούθησε επίσης ένα φιλόδοξο πρόγραμμα περιορισμού της ρύπανσης, το οποίο μετέφερε πάρα πολλά νοικοκυριά και εργοστάσια από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο και συνεχίσθηκε με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Traders ανέφεραν ότι ισχυρές παραγγελίες από την Ινδία έχουν επίσης υποστηρίξει τις τιμές, οι οποίες έφτασαν τις 105,65 δολάρια ανά τόνο την Τετάρτη 3/1/18, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.
"Η Ινδία αγοράζει ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο, πράγμα που σημαίνει ότι η έλλειψη δεν αναμένεται να λήξει σύντομα", δήλωσε στο Reuters, tradet άνθρακα που δραστηριοποιείται σε σημαντικό εμπορικό κέντρο.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης