Περιβάλλον

Μελέτη για την περιβαλλοντική αποκατάσταση 250 στρεμμάτων στη χωματερή της Φυλής

Μελέτη για την περιβαλλοντική αποκατάσταση 250 στρεμμάτων στη χωματερή της Φυλής
 Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε την μελέτη για τη δενδροφύτευση τμήματος της Μονάδας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Αποβλήτων
Στην περιβαλλοντική αποκατάσταση περιοχών που για χρόνια έχουν επιβαρυνθεί από την ταφή των απορριμμάτων, και είναι ανενεργές στη Χωματερή στη Φυλή, προχωρά ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Συνδέσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Στην κατεύθυνση αυτή, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε την μελέτη για τη δενδροφύτευση τμήματος της Μονάδας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Δυτ. Αττικής που περιλαμβάνει την ανάπλαση έκτασης 250 στρεμμάτων (στα κύτταρα της Β Φάσης που έχουν κλείσει), ενόψει του οριστικού κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής. Επιπλέον η μελέτη περιλαμβάνει την περιμετρική δενδροφύτευση σε μήκος 6.500 μέτρων, για λόγους οπτικής και ηχητικής απομόνωσης καθώς και το απαραίτητο αρδευτικό δίκτυο.
Συγκεκριμένα, θα φυτευτούν 10 δέντρα και 175 θάμνοι ανά στρέμμα, δηλαδή περίπου 2.500 δέντρα και 44.000 θάμνοι με δυνατότητα άρδευσής τους από την επεξεργασία των στραγγισμάτων, με προϋπολογισμό, βάση των τιμών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, 2.253.357 ευρώ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης