Περιβάλλον

Σημάδια επιτυχίας για την Κίνα στον αγώνα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σημάδια επιτυχίας για την Κίνα στον αγώνα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Οι συγκεντρώσεις του PM2,5 - τα μικροσκοπικά σωματίδια που ενέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία - υποχώρησαν 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στο τέταρτο τρίμηνο σε Πεκίνο, Τιαντζίν και 26 γύρω πόλεις, σύμφωνα με έκθεση της Greenpeace East Asia
Σημάδια επιτυχίας σημειώνει η Κίνα και ειδικότερα το Πεκίνο στην προσπάθεια που κάνει για την καταπολέμηση του νέφους.
Οι συγκεντρώσεις του PM2,5 - τα μικροσκοπικά σωματίδια που ενέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία - υποχώρησαν 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στο τέταρτο τρίμηνο σε Πεκίνο, Τιαντζίν και 26 γύρω πόλεις, σύμφωνα με έκθεση της Greenpeace East Asia.
Μόνο τα επίπεδα στην πρωτεύουσα μειώθηκαν κατά 54%.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μειώσεις οφείλονται στις περυσινές κυβερνητικές πολιτικές που ανάγκασαν εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις να στραφούν από τον άνθρακα σε φυσικό αέριο καθαρότερο.



«Η μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο έχει μειώσει δραματικά τη ρύπανση και μάλιστα αποδίδει αποτελέσματα», ανέφεραν οι αναλυτές του Bernstein.
«Η αντικατάσταση του άνθρακα με φυσικό αέριο για οικιακή και βιομηχανική χρήση αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων για τον καθαρισμό των ηλιόλουστων πόλεων, καθώς και το κλείσιμο των παρωχημένων ή παράνομων χαλυβουργείων, των ανθρακωρυχείων και των χυτηρίων αλουμινίου. Η ζήτηση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 19% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης. Πιθανότατα θα αυξηθεί κατά 15% φέτος, καθώς το Πεκίνο προσκολλάται στα όπλα κατά του άνθρακα και αναπτύσσει την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου», έγραψε η Beveridge.
Εκτός από τη μείωση της κατανάλωσης άνθρακα στα νοικοκυριά, μέτρα για τη μείωση των βιομηχανικών εκπομπών και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών "συνέβαλαν στη δραματική μείωση των επιπέδων ρύπανσης" στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές, δήλωσε τηλεφωνικά η Lauri Myllyvirta, ενεργειακός αναλυτής της Greenpeace στο Πεκίνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης