Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Στα Σκόπια την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Στα Σκόπια την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας
Τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
O γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, θα έχει συναντήσεις, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Giorgi Ivanov, τον πρωθυπουργό, Zoran Zaev, τον υπουργό Εξωτερικών, Nikola Dimitrov την υπουργό Άμυνας, Raddyla Sekerinska, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Talat Tzaferi και άλλους αξιωματούχους της χώρας.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια θα βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η ΠΓΔΜ προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωατλαντική προοπτική της, καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, δεδομένου του ότι η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος προϋπόθεση για να λάβει η χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ο κ. Stoltenberg θα μιλήσει το μεσημέρι της Πέμπτης και σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ στην οποία θα παραστούν και οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, οι οποίοι πάνω από έναν μήνα μποϋκοτάρουν τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προφυλάκιση πέντε βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, που προκάλεσαν υποστηρικτές του VMRO-DPMNE, τον περασμένο Απρίλιο.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο γγ του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης