Τελευταία Νέα
Commodities

Αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά LNG οι traders - 15ετή σύμβαση προμήθειας της Cheniere με την Trafigura

Αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά LNG οι traders - 15ετή σύμβαση προμήθειας της Cheniere με την Trafigura
Οι ελβετικοί οίκοι εμπορίας άρχισαν να εκμεταλλεύονται πέρυσι 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις LNG, εξυπηρετώντας περίπου το 8,5% της συνολικής προσφοράς
Η Cheniere Energy Inc υπέγραψε 15ετή συμφωνία πώλησης 1 εκατομμυρίου τόνου ετησίως (mtpa) με την Ελβετική εταιρεία εμπορίας commodity  Trafigura, ένδειξη του τρόπου με τον οποίο οι μεσάζοντες του τομέα επεκτείνονται το μερίδιο αγοράς τους.
Οι παραδόσεις LNG στην Trafigura, έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους traders καυσίμων, θα ξεκινήσουν το 2019, ανακοίνωσε η Cheniere την Τρίτη 16/1/2018.
Οι ελβετικοί οίκοι εμπορίας άρχισαν να εκμεταλλεύονται πέρυσι 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις LNG, εξυπηρετώντας περίπου το 8,5% της συνολικής προσφοράς.
Έχουν επωφεληθεί από την εμφάνιση νέων χωρών εισαγωγής LNG, όπως η Αίγυπτος και το Πακιστάν, με ταχέως αναπτυσσόμενες ανάγκες σε ενέργεια και υψηλούς πιστωτικούς κινδύνους, λειτουργώντας ως αποθεματικό για τους προμηθευτές που αποφεύγουν τον κίνδυνο και τους παραγωγούς που δεν επιθυμούν να έχουν άμεση έκθεση.
Η Trafigura, η Vitol, η Gunvor και η Glencore χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση πολιτικά πολύπλοκων αγορών. Καθώς πολλές χώρες στρέφονται
στο φυσικό αέριο ως καθαρότερη εναλλακτική λύση, από το πετρέλαιο και τον άνθρακα, για την παραγωγή ενέργειας, οι traders αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους.
Μερικοί κινούνται πέρα από το εμπόριο, επιδιώκοντας μερίδιο στην παραγωγής LNG και τη δυνατότητα  μίσθωσης εγκαταστάσεων όπως τα πλωτά τερματικά εισαγωγής, τα οποία είναι φθηνότερα από αυτά της ξηράς.
Η Gunvor ήταν ο πρώτη ανεξάρτητος trader που απέκτησε πρόσβαση σε μακροπρόθεσμη προμήθεια LNG σε συμφωνία με το νέο εργοστάσιο Yamal της Ρωσίας στην Αρκτική.
Πέρυσι συμφώνησε επίσης να αγοράσει όλη την παραγωγή από το πρώτο εργοστάσιο LNG στην Ισημερινή Γουινέα.
Η Glencore έκλεισε μακροπρόθεσμη συμφωνία για την προμήθεια LNG από την Αγκόλα.
Η συμφωνία της Trafigura με την Cheniere Marketing θα βοηθήσει την εταιρεία με έδρα το Χιούστον να χρηματοδοτήσει τα σχέδια επέκτασής της, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Jack Fusco.
Εκτός από τις τέσσερις λειτουργικές μονάδες που λειτουργούν 0,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (bcfd) ή 4.5-mtpa, γραμμή υγροποίησης στην εγκατάσταση Sabine Pass στη Λουιζιάνα, η Cheniere διαθέτει τρεις μονάδες 0,7-bcfd υπό κατασκευή στην εξαγωγική μονάδα της Corpus Christie στο Τέξας.
Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει μονάδες στο Corpus Christie και το Pass Sabine και σχεδιάζει να χτίσει ακόμη μία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης