Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Θα κάψει τα δάχτυλά του όποιος σορτάρει την μετοχή της ΔΕΗ (2)

Θα κάψει τα δάχτυλά του όποιος σορτάρει την μετοχή της ΔΕΗ (2)
Eνισχυμένες οι προοπτικές της επιχείρησης
Mε την αμερικανική πρεσβεία να δίνει τα εύσημα και τις προoπτικές για την συνεργασία της ΔΕΗ με την General Electric αλλά και την κυβέρνηση έτοιμη να νομοθετήσει για τις πωλήσεις των λιγνιτικών μονάδων, οι επενδυτές που ποντάρουν στην πτώση της μετοχής της ΔΕΗ δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι.
Η πορεία της επιχείρησης βαδίζει με στόχο την επιστροφή στις αγορες καθώς η απόδοση του ομολόγου έχει υποχωρήσει σημαντικά προσεγγίζοντας το 6%.
Τούτου δοθέντος, είναι προφανές πώς η DG Comp και έχοντας υπόψη της τις παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για την κλιμάκωση της διαδικασίας που θα κρίνει το ενδιαφέρον για τα λιγντικά.
Οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει βέβαια αφορούν σημαντικά σημεία είτε την τροφοδοσία των μονάδων της Μελίτης, είτε τους εργαζομένους της Μεγαλόπολης, όμως το κλίμα είναι θετικό.
Παράλληλα, οι συμμαχίες που έχουν αρχίσει  να δημιουργούνται στο εσωτερικό με την βιομηχανία για επενδύσεις σε λιγνιτικές μονάδες, θα αποτελέσουν ένα πρώτο βασικό βήμα για να κρίνουν όλες οι πλευρές ποιές ευκαιρίες διαγράφονται.
Η ΔΕΗ δεν απειλείται προς το παρόν τουλάχιστον με πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων  και δείχνει ότι λίγο ως πολύ έχει κερδίσει χρόνο για να δώσει το μεγάλο τεστ αναδιάρθρωσης, χωρίς την απώλεια σημαντικών assets εκτός των λιγνιτικών.
Η στρατηγική ανάπτυξης στο εξωτερικό έχει αρχίσει να υλοποιείται ακ ναι ακόμα έχουμε πολλά να δούμε, καθώς μεγάλη σημασία έχει η ανάπτυξη της "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" και η στροφή στις επιχείρησης στους κλάδους που δίνουν αυτή την στιγμή αξία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το ερώτημα ασφαλώς είναι τι θα γίνει με τους Κινέζους και την Κομισισόν αλλά είναι νωρίς ακόμα να απαντηθεί.
Ενδέχεται όμως να υπάρξουν και εναλλακτικά σενάρια που θα λύσουν τέτοια ζητήματα προς όφελος της επιχείρησης.
Συμπερασματικά θα έλεγε κανείς ότι με την ολοκλήρωση των επαφών των Βρυξελλών με την Αθήνα το market test μπαίνει στην επόμενη φάση με κερδισμένη την ίδια την ΔΕΗ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης