Διεθνή

Η σκληρή πραγματικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μελλοντική μείωση του άνθρακα

Η σκληρή πραγματικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μελλοντική μείωση του άνθρακα
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημειώσει ταχύτερη πρόοδο σε σχέση με άλλες χώρες για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
Η διατήρηση της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας σε υψηλά επίπεδα θεωρείτο ένας εφικτός στόχος. Ωστόσο, η αφθονία του άνθρακα και το φυσικό αέριο της Β. θάλασσας λεηλατήθηκαν χωρίς να ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν τις δύσκολες επιλογές που αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε υπουργοί στην προσπάθεια που κάνουν για να απομακρύνουν τη χώρα από τα ορυκτά καύσιμα.
Μια έκθεση της επιτροπής για την αλλαγή του κλίματος, η οποία παρακολουθεί τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να χάσει τους κλιματικούς στόχους του για τις δεκαετίες 2020 και 2030, εκτός και αν επιταχυνθεί η μετάβαση σε καθαρές τεχνολογίες.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημειώσει ταχύτερη πρόοδο σε σχέση με άλλες χώρες για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, λίγο πάνω από το ήμισυ των οποίων προήλθε από τις ανανεώσιμες πηγές άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια πέρυσι. Αλλά αυτό είναι ακόμα πολύ μακριά από το στόχο της κυβέρνησης για 85% χαμηλή εκπομπή άνθρακα μέχρι το 2032.
Όλες οι επιλογές για την επίτευξη αυτού του στόχου συνεπάγονται αντισταθμίσεις μεταξύ των συχνά ανταγωνιστικών στόχων για ασφαλή, οικονομικά προσιτή και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ηλεκτρική ενέργεια.
«Υπάρχουν αρκετές σημαντικές αποφάσεις που έχουν παρασυρθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα γίνονται επείγοντα", λέει ο Tim Yeo, πρώην υπουργός περιβάλλοντος.
Τέλος, τα μέτρα για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης - ένα μεγάλο μέρος της κυβερνητικής στρατηγικής καθαρής ανάπτυξης που ανακοινώθηκε πέρυσι - θα είναι ζωτικής σημασίας για τον συνδυασμό των δύο στόχων για χαμηλότερο κόστος και χαμηλότερες εκπομπές αερίων του άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης