Commodities

Πως επιδρά σε commodities και ενέργεια το «κλείσιμο» της κυβέρνησης στις ΗΠΑ

Πως επιδρά σε commodities και ενέργεια το «κλείσιμο» της κυβέρνησης στις ΗΠΑ
Η παρακολούθηση των αγορών ενέργειας θα είναι σε ελάχιστο επίπεδο, σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Οι αγορές των commodities διαπραγματεύθηκαν κανονικά τη Δευτέρα 22/1/2018, παρόλο που οι βασικές ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Commodity Futures Trading Commission (CFTC), θα υπολειτουργούσαν  εξαιτίας του κλεισίματος της κυβέρνησης των Η.Π.Α.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών λειτουργίας, οι μη  ουσιαστικοί κυβερνητικοί υπάλληλοι τίθενται σε προσωρινή μη αμειβόμενη άδεια. Οι εργαζόμενοι που θεωρούνται ουσιώδεις, συμπεριλαμβανομένων όσων ασχολούνται με τη δημόσια και την εθνική ασφάλεια, εξακολουθούν να εργάζονται.
Οι ιδιωτικοί πράκτορες δεν επηρεάζονται γενικά, αλλά οι εβδομαδιαίες οικονομικές αναφορές από το Τμήμα Ενέργειας των ΗΠΑ και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), που αποτελούν «κλειδί» για τους traders, θα καθυστερήσουν μέχρι να ξαναλειτουργήσει η κυβέρνηση.
Στον τομέα της ενέργειας η  Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22/1/2018 ότι η κανονική συλλογή δεδομένων και οι δημοσιεύσεις θα συνεχιστούν "μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης", καθώς μπορεί να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα παρά το κλείσιμο.
Το 2013, η EIA δεν απέστειλε εβδομαδιαίες αναφορές σχετικά με τα αποθέματα των Η.Π.Α., καθώς και άλλες εκθέσεις, κατά τη διάρκεια των αδειών.
Οι ερωτηθέντες στις έρευνες του τμήματος σημείωσαν, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να υποβάλλουν τα δεδομένα, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να απαντήσει σε τεχνικές ερωτήσεις.
Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ενέργειας ανέφερε ότι οι μόνες λειτουργίες που θα συνεχιστούν είναι αυτές που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια ή την προστασία της περιουσίας.
Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Ρυθμιστικής Αρχή Ενέργειας ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ότι θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της μέχρι την επόμενη ειδοποίηση, διότι εξακολουθεί να διαθέτει διαθέσιμα κεφάλαια, αν και θα διατηρήσει μόνο το 4,6% των συνολικών εργαζομένων κατά τη διάρκεια του «κλεισίματος».
Η παρακολούθηση των αγορών ενέργειας θα είναι σε ελάχιστο επίπεδο, σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
Το ίδιο ισχύει και για την παρακολούθηση του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής χύδην και των "απειλών στις ενεργειακές υποδομές" υπό τη δικαιοδοσία του FERC.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης