Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πρόβλεψη για έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ από την ΕΔΕΥ το 2018 – Στο 1,34 εκατ. ευρώ οι δαπάνες της εταιρίας

Πρόβλεψη για έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ από την ΕΔΕΥ το 2018 – Στο 1,34 εκατ. ευρώ οι δαπάνες της εταιρίας
Ο προϋπολογισμός της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ
Την πρόβλεψη εσόδων 1,506 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ο οποίος εγκρίθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη.
Από το παραπάνω ποσό, η συντριπτική πλειονότητα (1,5 εκατ. ευρώ) θα προέλθει από την πώληση υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα τη διάθεση σεισμικών δεδομένων σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην έρευνα υδρογονανθράκων στο ελληνικό χώρο.
Με βάση τον προϋπολογισμό, τα έξοδα της ΕΔΕΥ για την τρέχουσα χρονιά θα διαμορφωθούν στα 1,344 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 12 άτομα προσωπικό ενώ, όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρός της κ. Γιάννης Μπασιάς, στόχος είναι μέχρι τα τέλη του 2018 να ενισχυθεί με επιπλέον 6 έως 8 στελέχη.
Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μπασιά σε ενεργειακό συνέδριο, η ΕΔΕΥ βρισκόταν ήδη από τον Νοέμβριο σε συνεργασία με τη νορβηγική PGS, σε μία προσπάθεια να προχρηματοδοτήσουν (prefunding) νέες σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Ορόσημο οι εν εξελίξει διαγωνισμοί

Την ίδια στιγμή, ορόσημο για την ΕΔΕΥ μέσα στο 2018  θα αποτελέσει η αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν στους δύο εν εξελίξει διεθνείς διαγωνισμούς για την έρευνα υδρογονανθράκων στα τρία θαλάσσια μπλοκ στη νοτιοδυτική Κρήτη, τη δυτική Κρήτη και το Ιόνιο.
Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών, ενώ στη συνέχεια θα καλέσει σε διαπραγματεύσεις όσους συμμετέχοντες πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια, με σκοπό να βελτιώσει τις οικονομικές τους προτάσεις.
Η φάση διαπραγμάτευσης αναμένεται να διαρκέσει 1 με 2 μήνες, ενώ από αυτήν θα προκύψει η γνωμοδότηση της ΕΔΕΥ προς το ΥΠΕΝ, σχετικά με το σε ποιες εταιρείες ή κοινοπραξίες θα παραχωρηθούν τα δικαιώματα έρευνας.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης