Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την ευρύτερη συνεργασία στο LNG εξετάζουν οι εταιρείες Gazprom - Kogas

tags :
Την ευρύτερη συνεργασία στο LNG εξετάζουν οι εταιρείες Gazprom - Kogas
Το 2009 ξεκίνησε το πρώτο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας που κατασκευάστηκε από την Sakhalin Energy
Το ενδεχόμενο της αύξησης των προμηθειών LNG στη Ν. Κορέα από εξετάζει ο ρωσικός γίγαντας της Gazprom, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (25/1).
Ειδικότερα, η Gazprom ανέφερε ότι μια συνάντηση εργασίας μεταξύ του Alexey Miller, προέδρου της επιτροπής διαχείρισης της Gazprom, και του Seung-Il Cheong, προέδρου και διευθύνων σύμβουλος του Kogas, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη ρωσική πρωτεύουσα της Μόσχας, εξέτασε το καθεστώς των προμηθειών ΥΦΑ στη Νότια Κορέα Sakhalin II και το δυναμικό αύξησης των εξαγωγών.
Οι εταιρείες Kogas και Sakhalin Energy, στις οποίες η Gazprom έχει μερίδιο 50%, υπέγραψαν συμφωνία το 2005 για την προμήθεια 1,5 εκατ. Τόνων ΥΦΑ ετησίως στη Νότια Κορέα.
Το 2009 ξεκίνησε το πρώτο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας που κατασκευάστηκε από την Sakhalin Energy.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας, το 2015 αυτό το εργοστάσιο ΥΦΑ παρήγαγε 10,82 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ για εξαγωγή στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ταϊβάν είτε από πελατειακά πλοία είτε από εταιρικά ναυλωμένα δεξαμενόπλοια LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης