Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Shell επένδυσε 400 εκατ. δολ στην καθαρή ενέργεια μέσα σε λίγες εβδομάδες

Η Shell επένδυσε 400 εκατ. δολ στην καθαρή ενέργεια μέσα σε λίγες εβδομάδες
H εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εξαγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα τελευταία πέντε χρόνια
Η Royal Dutch Shell έχει δαπανήσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια για μια σειρά από εξαγορές, τις τελευταίες εβδομάδες, από ηλιακή ενέργεια έως σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εντείνοντας την προσπάθειά της να επεκταθεί πέρα από τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου και να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.
Η κλίμακα των αγορών μεγαλώνει σε σύγκριση με τον ετήσιο προϋπολογισμό των 25 δισ. δολαρίων της αγγλο-ολλανδικής εταιρείας.
Ωστόσο, οι πρώτες εξελίξεις στον τομέα της ηλιακής και της λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας εδώ και πολλά χρόνια αποδεικνύουν την αυξανόμενη επείγουσα ανάγκη για την ανάπτυξη καθαρότερων ενεργειακών επιχειρήσεων.
Οι επενδύσεις δεν περιορίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως τα βιοκαύσιμα, η ηλιακή ενέργεια και η αιολική.
Η Shell, καθώς και ανταγωνιστές της όπως η BP, η Exxon Mobil (XOM.N) και η Chevron, στοιχηματίζουν στην αυξανόμενη ζήτηση αερίου, το λιγότερο ρυπογόνο ορυκτό καύσιμο, και τα ηλεκτρικά οχήματα στις προσεχείς δεκαετίες.
Για το σκοπό αυτό, η Shell συμφώνησε τον Δεκέμβριο να αποκτήσει την βρετανική εταιρεία ενέργειας First Utility για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Reuters.
Με την  First Utility, η εταιρεία ελπίζει να βρει μια διέξοδο για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στοιχηματίζοντας στην αυξανόμενη ζήτηση, καθώς οι οδηγοί φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα στο σπίτι.
Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2017, η Shell επένδυσε επίσης σε δύο έργα για την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στις εθνικές οδούς της Ευρώπης.
Έχει επίσης υπογράψει συμφωνίες για την αγορά ηλιακής ενέργειας στη Βρετανία και την ανάπτυξη δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ασία και την Αφρική.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Bernstein, έχει επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εξαγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα τελευταία πέντε χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν στην ηλιακή ενέργεια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης