Διεθνή

Το σενάριο του περιορισμού εισαγωγών LNG από τις ΗΠΑ εξετάζει η Ν.Κορέα

Το σενάριο του περιορισμού εισαγωγών LNG από τις ΗΠΑ εξετάζει η Ν.Κορέα
«Αντίποινα» για την απόφαση του Trump να επιβάλλει υψηλούς δασμούς στα εισαγόμενα πλυντήρια και στα φωτοβολταϊκά πάνελ, ετοιμάζει η Ν.Κορέα
Το σενάριο του περιορισμού των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις ΗΠΑ εξετάζει η Ν. Κορέα και να προχωρήσει προς την επιβολή υψηλότερων τιμολογίων στο ΥΦΑ ως απάντηση στα μέτρα διασφάλισης των ΗΠΑ εναντίον ξένων κατασκευαστών εξοπλισμού και ηλιακών κυττάρων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας ο, Choi Won-mok, καθηγητής του δικαίου στο Πανεπιστήμιο Ewha Womans, έκανε λόγο για τον τρόπο καταπολέμησης των μέτρων προστασίας των ΗΠΑ, με την επιβολή υψηλών δασμών στα εισαγόμενα πλυντήρια και στα φωτοβολταϊκά πάνελ.
Ειδικότερα, ο Choi ενημέρωσε ότι η Νότια Κορέα θα μπορούσε να επιδιώξει να επιβάλει υψηλότερα τιμολόγια στις εισαγωγές υγραερίου των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα, τις οποίες η δημόσια διοίκηση Κορέα (KOGAS) υπολογίζει σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως.
Η πρώτη αποστολή αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου έφτασε στη Νότια Κορέα πέρυσι με μια συμφωνία του 2012 μεταξύ της Korea Gas Corporation και της Cheniere Energy με έδρα το Τέξας.
Η συμφωνία ζητά από τον κρατικό προμηθευτή φυσικού αερίου της Νότιας Κορέας να φέρει ετησίως 2,8 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου αερίου μέχρι το 2036.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, υπέγραψε ένα σύνολο μέτρων διασφάλισης κατά των ξένων, μεγάλων οικιακών πλυντηρίων ρούχων και των ηλιακών κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Νότια Κορέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης