Διεθνή

Την κατάργηση των αμαξοστοιχιών με πετρέλαιο ντίζελ εξετάζει το Ηνωμένο Βασίλειο

Την κατάργηση των αμαξοστοιχιών με πετρέλαιο ντίζελ εξετάζει το Ηνωμένο Βασίλειο
Δοκιμές υδρογόνου στις σιδηροδρομικές γραμμές του Ηνωμένου Βασιλείου "όσο το δυνατόν συντομότερα" επιθυμεί ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη μείωση του άνθρακα μέχρι το 2040 ο υπουργός μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Jo Johnson ζήτησε την κατάργηση των αμαξοστοιχιών με πετρέλαιο ντίζελ.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι από το 1990 μέχρι σήμερα οι εκπομπές ρύπων έχουν αυξηθεί κατά 33% και παρ’ όλο που έχει σημειωθεί πρόοδος για την αναχαίτηση του φαινομένου, χρειάζεται να γίνουν περισσότερες ενέργειες.
Ο κ. Johnson ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αν και φαίνεται σαν ένας φιλόδοξος στόχος - που θα έπρεπε να είναι – δεν απολογούμαι. Εξάλλου είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τις πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040. Εάν το καταφέρουμε αυτό, τότε γιατί δεν μπορεί η σιδηροδρομική επιχείρηση να επιδιώξει παρόμοιο στόχο;».
«Οι σιδηροδρομικές μεταφορές ενδέχεται να είναι λιγότερο εντατικές σε άνθρακα από τις οδικές μεταφορές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μετατόπιση των μεταφορών είναι τόσο σημαντική» πρόσθεσε ο υπουργός κλείνοντας ότι: «Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη σιδηροδρομική γραμμή θα συμβάλει στη μείωση των ρύπων και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, ιδίως σε ημι – κλειστούς σταθμούς».
Τέλος, ανέφερε ότι: «Καθώς βελτιώνονται οι τεχνολογίες των μπαταριών, αναμένουμε να αντικατασταθούν πλήρως οι κινητήρες ντίζελ σε δύο τρόπους. Με τις μπαταρίες που τροφοδοτούν τη αμαξοστοιχία μεταξύ των ηλεκτρικών τμημάτων του δικτύου. Ή μήπως στο μέλλον θα μπορούσαμε να δούμε ότι αυτές οι μπαταρίες και οι πετρελαιοκινητήρες αντικαταστάθηκαν με μονάδες υδρογόνου; "
Ο κ. Johnson δήλωσε ότι θα ήθελε να δει δοκιμές υδρογόνου στις σιδηροδρομικές γραμμές του Ηνωμένου Βασιλείου "όσο το δυνατόν συντομότερα".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης