Επιχειρήσεις

Έτοιμη για τα Χρηματιστήρια Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Χονγκ Κονγκ η Aramco

Έτοιμη για τα Χρηματιστήρια Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Χονγκ Κονγκ η Aramco
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξήσει τη συνολική της αξία σε ύψος τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας Aramco, εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου του στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.
Ακόμη, η εταιρεία θα ανοίξει δημόσιες προσφορές αγοράς μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Ριάντ, όπου είναι εισηγμένη.
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, η ιδιωτικοποίηση της Aramco υπάγεται στο σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που έχει καταρτήσει η Σαουδική Αραβία έως το 2030, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα της και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της.
Η Saudi Aramco Oil Cor., όπως είναι η πλήρης επωνυμία της, υπολογίζεται ότι κατέχει πετρελαϊκά αποθέματα περίπου 260 δισ. βαρελιών.
Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει περίπου το 5% των μετοχών της από το σύνολο των δραστηριοτήτων της, κάτι που θα αυξήσει την συνολική της αξία σε τρισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αρχής Κεφαλαιαγοράς του αραβικού βασιλείου Mohammed Elkuwaiz, μέσω αυτής της διαδικασίας η Σαουδική Αραβία αποσκοπεί να γίνει μια «παγκόσμια επενδυτική δύναμη» και να μετατρέψει την μοναδική γεωγραφική θέση της χώρας σε ένα παγκόσμιο κόμβο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης