Αναλύσεις

Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ): 'Εκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο

Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ): 'Εκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο
Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν στο τηλέφωνο και απευθύνω έκκληση να συνεχιστούν οι επαφές έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον δήλωσε ο γ.γ του ΝΑΤΟ
Έκκληση να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που προκλήθηκε μετά τα πρόσφατα συμβάντα στο Αιγαίο, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Stoltenberg ανέφερε ότι το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων που είχε με τους υπουργούς Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας και ότι ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό του εμβολισμού πλοίου του Λιμενικού.
«Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν στο τηλέφωνο και απευθύνω έκκληση να συνεχιστούν οι επαφές έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, να μειωθούν οι εντάσεις και να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση», είπε, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες είναι «πολύτιμοι σύμμαχοι».
«Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποφευχθούν πραγματικά προβλήματα και η κλιμάκωση της διαμάχης και της έντασης μεταξύ τους», υπογράμμισε ο γγ του ΝΑΤΟ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης