Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mega deal μεταξύ Noble - Delek (Ισραήλ) ύψους 15 δισ. δολαρίων για την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Mega deal μεταξύ Noble - Delek (Ισραήλ) ύψους 15 δισ. δολαρίων για την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο
Η συμφωνία εξαγωγής του αερίου χρειάζεται ρυθμιστικές και κυβερνητικές εγκρίσεις στο Ισραήλ και την Αίγυπτο
Οι κυριότεροι εταίροι στα μεγαλύτερα πεδία φυσικού αερίου του Ισραήλ Noble Energy και Delek Drilling, ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν συμφωνία ύψους 15 δισ. δολαρίων για την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το Bloomberg οι παραγωγοί ενέργειας σχεδιάζουν να προμηθεύσουν περίπου 64 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Ταμάρ και Λεβάθιαν για μια περίοδο δέκα ετών.
Η συμφωνία εξαγωγής φυσικού αερίου χρειάζεται ρυθμιστικές και κυβερνητικές εγκρίσεις στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δείκτης Τιμών Πετρελαίου και Αερίου του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ σημείωσε άνοδο έως 16% στις 2:43 μ.μ. τοπική ώρα, που αποτελεί ρεκόρ.
Τέλος, η συμφωνία με την Αίγυπτο ακολουθεί τη συμφωνία με την Ιορδανία το 2016 και καθιστά την Noble Energy και τους Ισραηλινούς εταίρους της στο Χιούστον περιφερειακούς εξαγωγείς.
Σημαντικά εμπόδια εξακολουθούν να υπάρχουν, - όπως ο τρόπος μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Αίγυπτο - αλλά η συμφωνία δείχνει ότι το Ισραήλ και οι γείτονές του ενισχύουν τους δεσμούς τους καθώς επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις μεγάλες ανακαλύψεις κοιτασμάτων τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης