Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσφορά 345 εκατ. δολαρίων της Norsk Hydro για την δημιουργία εργοστασίου αλουμινίου στην Ισλανδία

Προσφορά 345 εκατ. δολαρίων της Norsk Hydro για την δημιουργία εργοστασίου αλουμινίου στην Ισλανδία
Η συμφωνία θα αυξήσει την ικανότητα της εταιρείας να παράγει αλουμίνιο κατά 210.000 τόνους σε 2,4 εκατομμύρια τόνους το 2018
Η νορβηγική εταιρεία παραγωγής αλουμινίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Norsk Hydro, δεσμεύθηκε να αποκτήσει το 100% της Rio Tinto σε εργοστάσιο αλουμινίου στην Ισλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Η Norsk Hydro δήλωσε ότι η προσφορά της για το εργοστάσιο ISAN στην Ισλανδία, η οποία βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι 345 εκατομμύρια δολάρια, με την επιφύλαξη προσαρμογών μετά το κλείσιμο.
Η συμφωνία θα αυξήσει την ικανότητα της εταιρείας να παράγει αλουμίνιο κατά 210.000 τόνους σε 2,4 εκατομμύρια τόνους το 2018 και το μερίδιό της στην παραγωγή που βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να υπερβαίνει το 70%.
«Η προσφορά αποδεικνύει την ισχυρή πίστη μας στο αλουμίνιο, η οποία παρακολουθεί την ισχυρότερη παγκόσμια αύξηση της ζήτησης μεταξύ των βασικών μετάλλων. Πρόκειται για την ανάπτυξη και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών στις παγκόσμιες δραστηριότητές μας », δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Norsk Hydro Svein Richard Brandtzaeg.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης