Ευρώπη

Merkel: Εξαίρεση της ΕΕ από τους δασμούς στις ΗΠΑ, για να εκτονωθεί η εμπορική διαμάχη

Merkel: Εξαίρεση της ΕΕ από τους δασμούς στις ΗΠΑ, για να εκτονωθεί η εμπορική διαμάχη
Η καλύτερη λύση για την εκτόνωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ θα ήταν η απαλλαγή του μπλοκ από τους δασμούς, δήλωσε η Angela Merkel
Η καλύτερη λύση για την εκτόνωση της εμπορικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, θα ήταν η απαλλαγή του μπλοκ, δήλωσε σήμερα (9/3/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την εμπορική πολιτική, και έχει παρουσιάσει μέτρα που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε», ανέφερε η Merkel μετά από συνομιλίες με επιχειρηματικούς ηγέτες στο Μόναχο.
«Αλλά προτιμούμε να συζητήσουμε πρώτα», πρόσθεσε.
«Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αποκλειστεί (η ΕΕ) (από τους δασμούς των ΗΠΑ) και η Επιτροπή το έχει τονίσει αυτό», υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος.
Αναφερθείσα στην επικείμενη συνάντηση του Trump με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, η Merkel δήλωσε ότι υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία.
«Όσον αφορά στη Βόρεια και Νότια Κορέα, αλλά και στη δυνατότητα συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μπορείτε να καταλάβετε ότι μια συνεκτική διεθνής θέση, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων, μπορεί να οδηγήσει σε αχτίδες ελπίδας», ανέφερε η Merkel.
Η ίδια πρόσθεσε ότι «θα ήταν θαυμάσιο αν μπορούσαμε να δούμε έναν κατευνασμό της κατάστασης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης