Επιχειρήσεις

Πενσυλβάνια: 3,8 δισ. δολ. σε φόρους οφείλει διυλιστήριο που πτώχευσε

Πενσυλβάνια: 3,8 δισ. δολ. σε φόρους οφείλει διυλιστήριο που πτώχευσε
Το διυλιστήριο είχε μόλις 43 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, όταν υπέβαλε αίτηση για πτώχευση τον Ιανουάριο
Η πολιτεία της Πενσυλβάνια ζητά από τον  ομοσπονδιακό δικαστή να σταματήσει την πτώχευση της Philadelphia Energy Solutions (PES),), υποστηρίζοντας ότι το διυλιστήριο  οφείλει  περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους καυσίμων.
Το τμήμα Εσόδων της πολιτείας δήλωσε ότι το διυλιστήριο πρέπει να κάνει αρκετές αλλαγές στο προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης για να εξασφαλίσει ότι οι φόροι θα πληρωθούν πριν δοθεί στήριξη στο σχέδιο.
Το ποσό των 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σημαντικό για ένα διυλιστήριο το οποίο είχε μόλις 43 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, όταν υπέβαλε αίτηση για πτώχευση τον Ιανουάριο. Η φορολογική υποχρέωση προέρχεται από έναν εκκρεμή έλεγχο των βιβλίων της εταιρείας, υποστηρίζει η πολιτεία και θα μπορούσε να προσαρμοστεί εν αναμονή του αποτελέσματος.
Το φορολογικό ζήτημα προέκυψε  από μη καταβληθέντες φόρους καυσίμων, τόκους και ποινές από το 2015 έως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
Η πολιτεία  έπρεπε να καταθέσει αξίωση για να εξασφαλίσει ότι η φορολογική οφειλή δεν διαγράφεται ως μέρος της πτώχευσης και ο υψηλός αριθμός ήταν πιθανώς μια τακτική διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Chris Ward, πρόεδρος  της νομικής εταιρείας Polsinelli που έχει αναλάβει την πτώχευση.
Ο διαχειριστής που επιβλέπει την πτώχευση υπέβαλε ένσταση τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι οι εγγεγραμμένοι πιστωτές δεν προστατεύονται από το τρέχον σχέδιο και ζητούν αλλαγές πριν το γραφείο υποστηρίξει το σχέδιο.
Η PES κατέθεσε  αίτημα για προστασία από πτώχευση στα τέλη Ιανουαρίου, κατηγορώντας για το κόστος συμμόρφωσης με τους νόμους περί βιοκαυσίμων ως την αιτία για το οικονομικό αδιέξοδο.
 Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ και η εταιρεία έκαναν μια διευθέτηση την περασμένη εβδομάδα, παρέχοντας στην PES προσωρινή οικονομική απαλλαγή.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης