Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την παραμονή του στην αγορά άνθρακα της ΕΕ μέχρι το 2020 εξετάζει το Ηνωμένο Βασίλειο

Την παραμονή του στην αγορά άνθρακα της ΕΕ μέχρι το 2020 εξετάζει το Ηνωμένο Βασίλειο
Στην αγορά άνθρακα της Ευρωπαικής Ένωσης σκοπεύει να παραμείνει μέχρι το 2020 το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο υπουργός Ενέργειας και Καθαρής Ανάπτυξης κ. Claire Perry δήλωσε στην Υποεπιτροπή Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Βουλής ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να συμμετάσχει στην αγορά άνθρακα μέχρι το τέλος της τρίτης φάσης.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση εξακολουθεί να καταρτίζει το πρόγραμμα κα τις λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη λειτουργία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου ενώ παράλληλα δεν έχει έρθει σε επίσημη συμφωνία με τους ευρωπαίους νομοθέτες.
Δίνοντας στοιχεία στην υποεπιτροπή, η κ. Perry δήλωσε ότι η Βρετανία έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει μια τιμή για τον άνθρακα ως τρόπο μείωσης των εκπομπών, αλλά θα χρησιμοποιήσει το Brexit ως "ευκαιρία να δούμε αν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες" για να επιτευχθεί αυτό.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι "καλός συμμετέχων" αυτή τη στιγμή.
Τέλος, ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Lord Teverson υπογράμμισε ότι: «Ακούσαμε την περασμένη βδομάδα ότι η βιομηχανία περιμένει να αποσαφηνιστεί η επίσημη θέση της κυβέρνησης, ενώ χαιρετίζουμε την δήλωση της υπουργού ότι η πρόθεση του υπουργικού συμβουλίου είναι η παραμονή στην αγορά του άνθρακα μέχρι το τέλος της τρίτης φάσης».
«Δεν είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να συμφωνεί στις λεπτομέρειες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εκπόνηση του σχεδίου για την τιμή του άνθρακα και τη χρηματοδότηση ενεργειών για την κλιματική αλλαγή στην μετά – Brexit εποχή» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης