Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Energean: Στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν τα 405 εκατ. ευρώ από το IPO

Energean: Στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν τα 405 εκατ. ευρώ από το IPO
Όπως τονίζει η Energean, έχει εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες συμφωνίες πώλησης του αερίου με μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς και βιομηχανίες στο Ισραήλ,
Την τελική επενδυτική απόφαση για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν έλαβε σήμερα (22/3) η Energean, έπειτα από την εισαγωγή της εταιρείας στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE).
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, στη δημόσια προσφορά συγκεντρώθηκαν συνολικά 460 εκατ. εκ των οποίων τα 405 εκατ. θα καλύψουν τη συμμετοχή της Energean που ανέρχεται σε 70% με το υπόλοιπο 30% να χρηματοδοτείται από την εταίρο Kerogen Capital.
Παράλληλα, το έργο στηρίζεται από γραμμή χρηματοδότησης ύψους 1,275 δις. δολαρίων στην οποία συμμετέχουν οι Morgan Stanley, Natixis, Bank Hapoalim και Société Générale.
Όπως τονίζει η Energean, έχει εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες συμφωνίες πώλησης του αερίου με μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς και βιομηχανίες στο Ισραήλ, οι οποίες φτάνουν συνολικά τα 61 δις. κ.μ. για μια περίοδο 16 ετών με ετήσιο ρυθμό 4,2 δις. κ.μ.
Όσον αφορά την ανάπτυξη των δύο κοιτασμάτων, θα χρησιμοποιηθεί πλωτή μονάδα επεξεργασίας του αερίου με χωρητικότητα 8 δις. κ.μ. ετησίως, καθώς και αγωγός μήκους 90χμ.
Το συμβόλαιο κατασκευής των απαραίτητων υποδομών έχει αναλάβει η Technip με ημερομηνία ολοκλήρωσης στο α' τρίμηνο του 2021. Κατά το 2019 πρόκειται να γίνουν τρεις γεωτρήσεις στο Καρίς με επιλογή για άλλες πέντε.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης