Commodities

Η Goldman Sachs έχασε για πρώτη φορά την θέση της στις τρεις πρώτες τράπεζες commodities

Η Goldman Sachs έχασε για πρώτη φορά την θέση της στις τρεις πρώτες τράπεζες commodities
Η JPMorgan και η Morgan Stanley είχαν τα μεγαλύτερα έσοδα στον τομέα των commodities  το 2017,  με την Citi να ακολουθεί
Η Goldman Sachs έχασε τη θέση της μεταξύ των τριών κορυφαίων τραπεζών που τα έσοδα τους προέρχονται από commodities το 2017, υποχωρώντας για πρώτη φορά κάτω από τους ανταγωνιστές JPMorgan, Morgan Stanley και Citibank σύμφωνα με τα στοιχεία της Coalition που δημοσιεύει το Reuters.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman συγκαταλέγεται στις τρεις πρώτες θέσεις από τότε που η Coalition άρχισε να διατηρεί στοιχεία το 2010, έχοντας μακροχρόνια φήμη για τη δημιουργία εσόδων από εμπορικές συναλλαγές, παράγωγα και άλλες δραστηριότητες.
Ωστόσο, πέρυσι, η Goldman's commodities κατέγραψε  τα χειρότερα αποτελέσματά της και τώρα προσπαθεί να ενισχύσει τις επιδόσεις, δημιουργώντας μια νέα ομάδα χρηματοδότησης βασικών προϊόντων που σχεδιάζει να προωθήσει σε επιχειρήσεις από εταιρικούς πελάτες.
Η Coalition σημείωσε ότι η JPMorgan και η Morgan Stanley είχαν τα μεγαλύτερα έσοδα στον τομέα των commodities  το περασμένο έτος, ακολουθούμενη από τη Citi.
 Ο Coalition παρακολουθεί τις δώδεκα μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες. Δεν παρείχε στοιχεία για τα έσοδα.
Την περασμένη χρονιά  η Goldman βρισκόταν στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την JPMorgan και την Citi στην τρίτη θέση.
 Η Morgan Stanley βρέθηκε για τελευταία φορά στις τρεις πρώτες θέσεις το 2014, όταν κατέλαβε την τρίτη θέση.
Τα έσοδα στον τομέα commodities  των 50 μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών ήταν 4,3 δις.  δολάρια πέρυσι, τα χαμηλότερα σε περισσότερο από μια δεκαετία από  το υψηλό των 15,9 δις.  δολ. , το 2008 σύμφωνα με την  Coalition.
Οι 12 τράπεζες που περιλαμβάνονται στην κατάταξη της Coalition είναι η Bank of America Merrill Lynch ,  Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Societe Generale και UBS.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης