Διεθνή

Ανοδική τάση των μηνιαίων εισαγωγών φυσικού αερίου της Τουρκίας

Ανοδική τάση των μηνιαίων εισαγωγών φυσικού αερίου της Τουρκίας
Η χώρα υποκαθιστά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το φυσικό αέριο λόγω της ξηρασίας που μείωσε την υδροηλεκτρική παραγωγή
Οι μηνιαίες εισαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας έφθασαν τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 6,21 δισ. κυβικών μέτρων τον Ιανουάριο του 2018.
Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2018 οι εισαγωγές φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 5,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες που συγκέντρωσε το Anadolu.
Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών φραγμάτων και των πλωτών σταθμών, μειώθηκε κατά 18% σε 4,6 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh) τον Ιανουάριο σε σύγκριση με 5,6 δισεκατομμύρια kWh τον Ιανουάριο του 2017.
Η χώρα αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο κατά 19% σε 8,9 δισ. KWh τον Ιανουάριο του 2018 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2017.
Λόγω της αύξησης της παραγωγής συνδυασμένων μονάδων παραγωγής φυσικού αερίου, η κατανάλωση φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 27% σε 1,8 δισ.
Το μερίδιο της Τουρκίας στο φυσικό αέριο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε σε 29,2% τον Ιανουάριο του 2018 από 22% τον προηγούμενο Ιανουάριο.
Η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της οικιακής κατανάλωσης, της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, της βιομηχανικής ζήτησης και άλλων απαιτήσεων για φυσικό αέριο, αυξήθηκε κατά 4,1% σε 6,16 δισ. το μήνα Ιανουάριο του 2018, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης