Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ παραγωγής ενέργειας της Σκωτίας από τις ΑΠΕ

Ρεκόρ παραγωγής ενέργειας της Σκωτίας από τις ΑΠΕ
Παγκόσμιος ηγέτης στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει καταστεί η Σκωτία το 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει ο Independent.
Ειδικότερα, το έθνος πήρε πάνω από τα 2/3 της ηλεκτρικής ενέργειας από πράσινα συστήματα πέρυσι (2017) - αύξηση 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ο υπουργός Ενέργειας Paul Wheelhouse, δήλωσε: "Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Σκωτίας είναι ισχυρότερος από ποτέ." Η Σκωτία έχει πολλά έργα που πρέπει να κατασκευαστούν, πρόσθεσε.
Πιστεύεται ότι οι νέες στατιστικές καθιστούν τη Σκωτία μία από τις κορυφαίες χώρες του κόσμου για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από πηγές αποφεύγοντας τα ορυκτά καύσιμα, τα οποία επιταχύνουν την αλλαγή του κλίματος όταν καίγονται.
Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της ποσότητας ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει μια χώρα και του ποσοστού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που καταναλώνει, επειδή πολλές κυβερνήσεις εξάγουν και εισάγουν ενέργεια.
Παρόλο που λίγες λεπτομερείς συγκρίσεις ανά χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο για τα οικολογικά καύσιμα που παράγονται στο σπίτι και καταναλώνονται το περασμένο έτος έχουν κυκλοφορήσει, το 2016, για παράδειγμα, η ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια των ΗΠΑ ήταν 15,6% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.
Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος πέρυσι δείχνουν ότι το 2016 η Ισλανδία και η Νορβηγία υπερέβησαν κατά πολύ τις άλλες χώρες της ΕΕ το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ακαθάριστη κατανάλωση ενέργειας, πάνω από το 68%. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία κατατάχθηκαν στις κατώτατες επτά χώρες της ΕΕ, με λιγότερο από 9%.
Τέλος, ο διευθυντής της WWF Σκωτίας Sam Gardner είχε πει τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ότι: «Τα νούμερα αυτά πραγματικά “φυσάνε”, αλλά αποτελούν και μέρος μίας ευρύτερης τάσης παραγωγής όλο και περισσότερης πράσινης ενέργειας, η οποία έχει γίνει δυνατή λόγω των πολλών ετών πολιτικής υποστήριξης της προσπάθειας αυτής στη Σκωτία. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι ανανεώσιμες πηγές καλύπτουν πάνω από τις μισές από τις ενεργειακές μας ανάγκες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης