Διεθνή

Ελαττώματα στις συγκολήσεις του πυρηνικού σταθμού της EDF στη Νορμανδία

Ελαττώματα στις συγκολήσεις του πυρηνικού σταθμού της EDF στη Νορμανδία
Αναμένονται διορθωτικές ενέργειες
Διάφορες ενστάσεις έχει εκδηλώσει η EDF για την ολοκλήρωση του πυρηνικού της αντιδραστήρα στο Flamanville της Νορμανδίας.
Ειδικότερα, έχει εντοπίσει αποκλίσεις ποιότητας σε ορισμένες συγκολλήσεις στον νέο αντιδραστήρα Flamanville ενημερώνοντας την Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN).
Παράλληλα ανέφερε ότι πιθανές προσαρμογές του χρονοδιαγράμματος εκκίνησης και των δαπανών μπορούν να γίνουν μόνο μετά από περαιτέρω ελέγχους και τη διαδικασία αδειοδότησης από το ASN, με τον αντιδραστήρα να αναμένεται σε πλήρη ισχύ το 2019 με φόρτωση καυσίμου και τις πρώτες δοκιμές προγραμματισμένες στο τέλος αυτού του έτους.
Επίσης, η γαλλική εταιρεία αποφάσισε να διενεργήσει πρόσθετους ελέγχους στις 150 συγκολλήσεις και ζήτησε πλήρη αναφορά στις αιτίες και τη φύση των αποκλίσεων.
Συγκεκριμένα, οι πρόσθετοι έλεγχοι και η έκθεση θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου ενώ η EDF υπολογίζει το κόστος κατασκευής του EPR στα 12,9 δισ. δολάρια, οδηγώντας για άλλη μια φορά στην αναβολή της έναρξης του έργου και στην αναθεώρηση του κόστους του προς τα πάνω.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης