Τελευταία Νέα
Commodities

Χρυσός: Σταθεροποιητικές τάσεις, κοντά σε χαμηλό 10,5 μηνών

tags :
Χρυσός: Σταθεροποιητικές τάσεις, κοντά σε χαμηλό 10,5 μηνών
Υψηλότερα επιτόκια το επόμενο έτος θα μπορούσαν να ωθήσουν το νόμισμα των ΗΠΑ σε υψηλότερα επίπεδα, γεγονός που θα κάνει τον χρυσό πιο ακριβό για τις εκτός ΗΠΑ επιχειρήσεις εκτιμούν οι αναλυτές
Σταθεροποιητικές τάσεις κοντά σε χαμηλό 10,5 μηνών καταγράφει σήμερα Παρασκευή 15/12/2016, ο χρυσός ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά απωλειών για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα λόγω της μεγαλύτερης ανόδου  του δολαρίου.
Το πολύτιμο μέταλλο κινείται στην σκιά της απόφαση της Fed αυτή την εβδομάδα που άνοιξε τον δρόμο για αύξηση των επιτοκίων τρεις φορές το επόμενο έτος - ένα περισσότερο από τις προβλέψεις κατά τη συνεδρίασή του Σεπτέμβριου.
Στις 19:07 ώρα Ελλάδας ο χρυσός βρισκόταν με θετικό πρόσημο στα 1141,50 δολάρια ενισχυμένος 1%.
Στην Spot αγορά στις 10.16 π.μ. EDT ο χρυσός ήταν μέχρι 0,2% στα 1,131.40 δολάρια η ουγγιά. Το μέταλλο έφθασε στα 1,122.35 δολάρια την Πέμπτη 14/12/2016, πιο αδύναμο από τις 2 Φεβρουαρίου.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού αναρριχήθηκαν 0,3% σε 1,133.60 δολάρια η ουγγιά.
«Η αύξηση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα από την Fed και η επιθετικές προοπτικές για το επόμενο έτος άφησαν μια αρκετά αρνητική εικόνα για το χρυσό," δήλωσε  ο στρατηγικός αναλυτής της ING Warren Patterson.
Το δολάριο έφθασε σε υψηλό 14 ετών έναντι του ευρώ και ενός ευρύτερου καλαθιού νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές επανατοποθετήθηκαν για μια πιο επιθετική πολιτικήα από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
Υψηλότερα επιτόκια το επόμενο έτος θα μπορούσαν να ωθήσουν το νόμισμα των ΗΠΑ σε υψηλότερα επίπεδα, γεγονός που θα κάνει τον χρυσό πιο ακριβό για τις εκτός ΗΠΑ επιχειρήσεις.
"Η πώληση δεν μπορεί ακόμη να εξαντληθεί ... Οι bearish παράγοντες για το χρυσό, δηλαδή ένα υψηλό δολάριο ΗΠΑ, η αύξηση των αποδόσεων και των μετοχών και των κινδύνων και η ζήτηση των επενδυτών περιορίζουν τον χρυσό στην άμυνα", δήλωσε ο αναλυτής της HSBC James Steel.
Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο ETF χρυσού στον κόσμο, είναι κάτω πάνω από 10% από  τις 9 Νοεμβρίου
Στι 19:07 ώρα Ελλάδας το ασήμι σημείωνε άνοδο 1,86%% σε 16.25 δολάρια ανά ουγγιά, μετά την υποχώρησή του περισσότερο από 5%την Πέμπτη.
Η πλατίνα αυξήθηκε 3,69% σε 926.60 δολάρια μετά την πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Φεβρουαρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Το Παλλάδιο ήταν κάτω από 1,5% σε 695.00 δολάρια, σε καλό δρόμο για να τερματίσετε την εβδομάδα κάτω από περισσότερο από πέντε τοις εκατό.
"Θα απέχουν από την αγορά (πλατίνα ή παλλάδιο) σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Julius Baer αναλυτής Carsten Menke.
«Έχουμε γίνει πιο προσεκτικοί σχετικά με το σκηνικό της ζήτησης, που κυρίως σχετίζονται με καταλύτες αυτοκινήτων και κοσμήματα. Δεύτερον, παρατηρούμε μια ασυνήθιστα ισχυρή συν-κίνηση με το χρυσό. Τρίτον, βλέπουμε έναν αυξανόμενο κίνδυνο πωλήσεων των επενδυτών."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης