Τελευταία Νέα
Commodities

Σε άνοδο η τιμή της αλουμίνας - Εντείνεται η ανησυχία στην αγορά

Σε άνοδο η τιμή της αλουμίνας -  Εντείνεται η ανησυχία στην αγορά
Σύμφωνα με το Reuters oι τιμές των φυσικών φορτίων αλουμίνας από την Αυστραλία διαμορφώθηκαν στα  550 δολάρια ανά τόνο, την Τετάρτη 18/4/2018 αλλά ήταν πιθανό να αυξηθούν
Οι τιμές της αλουμίνας, της πρώτης ύλης για την παραγωγή αλουμινίου, σημείωσαν άνοδο, καθώς  η Rio Tinto ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει τις συμβάσεις προμήθειας λόγω των κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Rusal, ενισχύοντας μια κρίση που διέρχεται η αλυσίδα εφοδιασμού αλουμινίου.
Η Rio ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία ανωτέρας βίας την Παρασκευή για ορισμένες συμβάσεις πελατών που πιθανόν περιλαμβάνουν αποστολές αλουμίνας από διυλιστήριο που λειτουργεί με την Rusal στην Αυστραλία, αποστολές βωξίτη σε διυλιστήριο αλουμινίου στην Ιρλανδία, καθώς και αλουμίνα από το διυλιστήριο σε χυτήρια στην Ευρώπη.
Η ανωτέρα βία είναι ένας νομικός όρος που περιγράφει περιπτώσεις στις οποίες μια σύμβαση δεν μπορεί να εκπληρωθεί εξαιτίας δυνάμεων πέραν του ελέγχου της εταιρείας.
Τα συμβόλαια αλουμίνας COMEX για παράδοση το Μάιο σημείωσαν άνοδο 15%.
Τα συμβόλαια αυξήθηκαν κατά 22% από τις 6 Απριλίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν τις κυρώσεις κατά της  Rusal.
Σύμφωνα με το Reuters oι τιμές των φυσικών φορτίων αλουμίνας από την Αυστραλία διαμορφώθηκαν στα  550 δολάρια ανά τόνο, ανέφεραν δύο trader που συμμετείχαν στην αγορά την Τετάρτη, αλλά ήταν πιθανό να αυξηθούν.Τα αποθέματα αλουμινίου στις αποθήκες LME που προέρχονται από παραγωγούς στην ανατολική Ευρώπη ανήλθαν σε 450.650 τόνους ή το 36% του συνόλου από τις 6 Απριλίου. Πηγές λένε ότι αυτή η κατηγορία θα είναι το μέταλλο που παράγεται κυρίως από την Rusal.
Τα αποθέματα αλουμινίου στις αποθήκες LME από τις 9 Απριλίου αυξήθηκαν περισσότερο από 12% σε 1,42 εκατ. Τόνους.
Σύμφωνα με τους Financial Times,  trader ανέφερε ότι ένα συμβόλαιο αλουμίνας έφτασε να πουληθεί ως και τα 800 δολάρια τον τόνο την Τετάρτη ένδειξη πανικού στην αγορά.
Η τιμή της αλουμίνας έχει αυξηθεί 80% από τότε που ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης