Διεθνή

Morgan Stanley: Πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει η Tesla

Morgan Stanley: Πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει η Tesla
Κρίσιμοι οι επόμενοι τρεις μήνες
  Η Tesla ίσως είναι «πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει», αναφέρει σε σημείωμά του ο αναλυτής της Morgan Stanley, Adam Jonas, με αφορμή τις προβλέψεις ορισμένων για περαιτέρω πίεση στη ρευστότητα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε χρεοκοπία.
«Η Tesla ίσως είναι περισσότερο "πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει", από ό,τι εκτιμά η αγορά.
Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι οι κρισιμότεροι στην ιστορία της», σημειώνει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το μέγεθος του εργατικού δυναμικού ενδέχεται να αποτελέσει έναν σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της εταιρείας.
Ενδεικτικά, απασχολούσε 37.543 εργαζόμενους στο τέλος του περασμένου έτους, με τον αναλυτή της Morgan Stanley να αναμένει αύξηση του αριθμού στις 50.000, έως το 2019 ή το 2020.
«Ο κανόνας του οικονομικού πολλαπλασιαστή αναφέρει ότι μια θέση εργασίας που σχετίζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία, μπορεί να υποστηρίξει έως και επτά άλλες θέσεις εργασίας σε όλη την οικονομία», επισημαίνεται.
Μάλιστα, παρατίθεται το παράδειγμα των κολοσσιαίων Chrysler και General Motors, οι οποίες διαφυλάχθηκαν από την κατάρρευση χάρη στην αμερικανική κυβέρνηση.
Ο αναλυτής μείωσε στα 376 -έναντι 379- δολάρια την τιμή-στόχο για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης