Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Energean Oil: Έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης για νέα ανάπτυξη του κοιτάσματος Πρίνου – Στα 350 εκατ. δολάρια η επένδυση

Energean Oil: Έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης για νέα ανάπτυξη του κοιτάσματος Πρίνου – Στα 350 εκατ. δολάρια η επένδυση
Η εταιρία υπέγραψε πρόσφατα τετραετή επέκταση της σύμβασης πώλησης του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τον Πρίνο στην BP
Την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πρίνου έλαβε από το ΥΠΕΝ η Energean Oil & Gas, σε συνέχεια της έγκρισης από το ΥΠΕΝ τον Αύγουστο του πλάνου ανάπτυξης της παραχώρησης.
Το «πράσινο φως» της περιβαλλοντικής μελέτης επιτρέπει στην εταιρεία να εγκαταστήσει έως και δύο εξέδρες στη Λεκάνη του Πρίνου, η μία από τις οποίες (Λάμδα) πρόκειται να τοποθετηθεί στο κοίτασμα Έψιλον, μέσα στο 2019.
Η ανάπτυξη του εν λόγω κοιτάσματος αποτελεί βασικό πυλώνα του πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας για την παραχώρηση, μαζί με την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου.
Έτσι, προβλέπεται η πραγματοποίηση έως και 25 γεωτρήσεων έως το τέλος του 2021, όταν και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.
Στο σύνολο της παραχώρησης, τα βεβαιωμένα αποθέματα ανέρχονται σε 40 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.
Επιπλέον, άλλα 24 εκατ. βαρέλια εκτιμάται πως είναι τα δυνητικά αποθέματα και στα τρία κοιτάσματα.

Επένδυση 350 εκατ. δολαρίων  

Για την αύξηση της παραγωγής, η Energean πρόκειται να επενδύσει 350 εκατ. δολάρια.
Από αυτά, τα 180 εκατ. δολάρια θα προέλθουν από τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε την 1η Φεβρουαρίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD, την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης  Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα), την Τράπεζα Εξαγωγών – Εισαγωγών της Ρουμανίας EximBank SA (EximBank Romania) καθώς και την Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania S.A (Intesa Sanpaolo Bank).
Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τις ταμειακές ροές της εταιρείας, με την πώληση του παραγόμενου πετρελαίου.
Μάλιστα, στα μέσα Φεβρουαρίου υπέγραψε την τετραετή επέκταση της σύμβασης πώλησης του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τον Πρίνο στην BP, η οποία είναι αποκλειστικός αγοραστής από το 2013.
Έτσι, η σύμβαση λήγει πλέον την 1η Νοεμβρίου 2025, αντί για τις 31η Ιουλίου 2021, που προέβλεπε στην προγενέστερη εκδοχή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης