Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Merkel: Η ΕΕ πρέπει να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη απαλλαγή από τους δασμούς των ΗΠΑ

tags :
Merkel: Η ΕΕ πρέπει να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη απαλλαγή από τους δασμούς των ΗΠΑ
Η Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη απαλλαγή από τους δασμούς των ΗΠΑ, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος
 Η Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη απαλλαγή από τους δασμούς των ΗΠΑ στις εισαγωγές μετάλλων και η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, θα πρέπει να λάβει μια ξεκάθαρη εντολή από τα κράτη μέλη για τις διαπραγματεύσεις της με την αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα (2/5/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Peter Pellegrini, στο Βερολίνο.
«Φυσικά, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν εξαιρέσεις (από τους δασμούς των ΗΠΑ) όχι μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα», δήλωσε η Merkel.
Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν υπήρξε ρήξη μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης στην εμπορική απειλή των ΗΠΑ, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε:
«Μέχρι στιγμής έχουμε μια πολύ ενωμένη στάση, δηλαδή βλέπουμε αυτές τις απαιτήσεις για την επιβολή δασμών ως αδικαιολόγητες και θέλουμε μια μακροπρόθεσμη απαλλαγή».
Η Merkel πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εμπορίου της Ευρώπης προκειμένου να παρασχεθεί στη Malmstrom μια ξεκάθαρη εντολή για τις διαπραγματεύσεις της με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης