Διεθνή

Συνεργασία της Βουλγαρικής BEH με την Citi για την έκδοση ομολόγων

tags :
Συνεργασία της Βουλγαρικής BEH με την Citi για την έκδοση ομολόγων
Η Citigroup και η First Financial Brokerage House, θα εκδώσουν προσφορά για το ομολογιακό δάνειο της BEH και το ευρωομόλογο ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ το 2021
Η κρατική Bulgarian Energy Holding (BEH) ανακοίνωσε την Πέμπτη 3/5/2018 ότι είχε επιλέξει τη Citigroup ως μοναδικό παγκόσμιο συντονιστή για την αναχρηματοδότηση του ευρωομολόγου 500 εκατ. ευρώ που λήγει τον Νοέμβριο.
Η Citigroup και η First Financial Brokerage House, θα εκδώσουν προσφορά για το ομολογιακό δάνειο της BEH και το ευρωομόλογο ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.
Σύμφωνα με το Reuters το πενταετές ευρωομόλογο του Νοεμβρίου έχει σταθερό ετήσιο κουπόνι 4,25% και η πενταετής έκδοση του 2021 έχει σταθερό ετήσιο κουπόνι 4,875%.
Ο εκτελεστικός διευθυντής Petyo Ivanov ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τις παγκόσμιες αγορές το Μάιο ή τον Ιούνιο.
Η BEH, η οποία δημιουργήθηκε  από τις μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις ενέργειας της Βουλγαρίας προμήθειας και μεταφοράς φυσικού αερίου, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και εξόρυξη άνθρακα, σχεδιάζει να προχωρήσει σε διπλή εισαγωγή των νέων ομολόγων στα ιρλανδικά και βουλγαρικά χρηματιστήρια.
Η Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της BEH τον Φεβρουάριο κατά ένα βαθμό σε BB με σταθερή προοπτική, επισημαίνοντας τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και την μείωση του ελλέιμματος της θυγατρική της NEK, δημόσιο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης