Αναλύσεις

Σταθάκης: Κατάθεση σειράς τροπολογιών στο νομοσχέδιο για το χωροταξικό

Σταθάκης: Κατάθεση σειράς τροπολογιών στο νομοσχέδιο για το χωροταξικό
Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε σημαντική την κατάθεση δύο τροπολογιών  που αφορούν την βελτίωση λειτουργίας της αγοράς πετρελαιοειδών και την αποτίμηση των φαρμάκων.
Την κατάθεση σειράς τροπολογιών που ρυθμίζουν θέματα τα οποία έχουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και πρέπει  να ψηφιστούν μέχρι τις 31/12/2016 ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την  πρώτη συζήτηση του χωροταξικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί αύριο.
Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε σημαντική την κατάθεση δύο τροπολογιών του υπουργείου του, που αφορούν την βελτίωση λειτουργίας της αγοράς πετρελαιοειδών και την αποτίμηση των φαρμάκων.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν επί της αρχής του το νομοσχέδιο, αποδίδοντας μεταξύ άλλων στην κυβέρνηση, προχειρότητα και ιδεοληπτικές πολιτικές που αποθαρρύνουν τους επενδυτές.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επέκρινε την τακτική της ΝΔ, κάνοντας λόγο για εμμονή της στην καταστροφολογία.
Ο Γιώργος Σταθάκης, μίλησε ακόμα για 4 βασικούς άξονες στους οποίους βασίζεται η οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Την δημοσιονομική σταθερότητα, την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, την ενίσχυση ενός φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος και κυρίως της νεανικής επιχειρηματικότητας, και την στήριξη των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων.
Αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της ύφεσης, σημειώνοντας ότι ήταν οριακή έως μηδενική το 2015, σημείωσε ότι το 2016 ήταν χρονιά πλήρους σταθεροποίησης και με θετικό πρόσημο το δεύτερο εξάμηνο ενώ εκτίμησε ότι το 2017 η χώρα θα πάει ακόμα καλύτερα.
«Αυτά είναι τα οικονομικά δεδομένα από μια οικονομική πολιτική με συνοχή και αξιοπιστία και απέχουν πολύ από αυτά που κατηγορούμαστε περί ανίκανης, καταστροφολογικής και ιδεοληπτικής κυβέρνησης», επισήμανε.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του δημιουργεί καλύτερες προοπτικές για τους επενδυτές.
«Εισάγει σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο ένα πλαίσιο κανόνων, πάνω στο οποίο διαμορφώνονται οι κατευθύνσεις του χωροταξικού σχεδιασμού με μέριμνες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος», τόνισε.
Ακόμα, δεσμεύτηκε ότι οι προδιαγραφές για τα τοπικά και τα ειδικά χωρικά σχέδια θα δημοσιοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2017 και τον Φεβρουάριο θα ακολουθήσουν τα περιφερειακά, καθώς και ότι μέχρι τον Μάρτιο θα εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για την διαδικασία έγκρισης και τροποποίησης των σχεδίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης