Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κλείνει» η συμφωνία ΕΕ και Gazprom - Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση

tags :
«Κλείνει» η συμφωνία ΕΕ και Gazprom - Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση
Οι παραχωρήσεις της Gazprom περιλαμβάνουν την αναθεώρηση της διάρθρωσης των τιμών ενώ  θα ανοίξει ο δρόμος για τους ανταγωνιστές της στην ανατολική Ευρώπη
Η επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ θα διευθετήσει την υπόθεση με την Gazprom μέχρι την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα  14/5/2018 πηγή του Reuters, αφού ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας υποσχέθηκε να αλλάξει τη δομή των τιμών και να επιτρέψει στους αντιπάλους του να ενισχύσουν την παρουσία τους  στην αγορά της ανατολικής Ευρώπης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία στις 24 Μαΐου, καταλήγοντας σε μια από τις πιο εκτεταμένες υποθέσεις ανταγωνισμού που ξεκίνησαν με έρευνες σε 20 γραφεία σε 10 χώρες το 2011, και πάνω από 150.000 έγγραφα.
Δύο άλλες πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση της ΕΕ για την Gazprom, τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της ΕΕ, θα μπορούσε να έρθει αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη.
 Η αντιμονοπωλιακή αρχή της ΕΕ αρνήθηκε να σχολιάσει.
Σύμφωνα με το Reuters η Gazprom, η οποία προμηθεύει το ένα τρίτο του φυσικού αερίου της ΕΕ, και ο κοινοτικός φορέας επιβολής του ανταγωνισμού αναμένεται να  καταλήξουν σε συμφωνία, καταργώντας ένα πρόστιμο ύψους έως και 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης