Τελευταία Νέα
Commodities

Πετρέλαιο: Στα 85 δολ. το 2019 και 90 δολ. το 2020 "βλέπει" το brent η Morgan Stanley

Πετρέλαιο: Στα 85 δολ. το 2019 και 90 δολ. το 2020
Η επενδυτική τράπεζα αυξάνει τις προβλέψεις της
Η Morgan Stanley αύξησε τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο Brent λέγοντας ότι η ισχυρή ζήτηση για μεσαία αποστάγματα θα αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου κατά τα επόμενα δύο χρόνια.
Η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι οι τιμές του Brent θα ανέλθουν στα 85 δολάρια το βαρέλι μέχρι τα τέλη του 2019 και τα 90 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2020, καθώς βλέπει «ένα αδιέξοδο για τα μεσαία αποστάγματα που θα οδηγήσουν στη διάσπαση των ρωγμών και θα αυξήσουν τις τιμές του πετρελαίου».
Οι δείκτες αναφοράς για το πετρέλαιο την Τετάρτη 16/5/2018 παρέμεινε κοντά στις υψηλές τιμές του Νοεμβρίου 2014 καθώς οι συνεχιζόμενες περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και η προοπτική των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν άσκησαν πιέσεις στην αγορά εν μέσω ισχυρής ζήτησης.
 Η Morgan Stanley εκτιμά ότι η ζήτηση για μεσαία αποστάγματα, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και καύσιμα jet,  αυξάνεται έντονα με ρυθμό τάσης περίπου 0,6 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως σε ετήσια βάση, ενώ τα αποθέματα πλησιάζουν τα πενταετή χαμηλά.
Επιπλέον, οι νέοι κανονισμοί του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) θα κάνουν τις περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες να στραφούν σε καύσιμα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε θείο, μεταφέροντας 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στη ζήτηση πετρελαίου της μεσαίας μονάδας αποστάγματος έως το 2020, σύμφωνα  η Morgan Stanley.
Η ναυτιλιακή υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών κατέληξε σε συμφωνία τον περασμένο μήνα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 50% έως το 2050 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008.
Σύμφωνα με τους προσεχείς κανονισμούς, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) θα απαγορεύσει τα πλοία που μεταφέρουν καύσιμα υψηλής περιεκτικότητας σε θείο από το 2020 - όταν ισχύουν νέα όρια.
Τα όρια για το 2020 μειώνουν την ποσότητα θείου στα καύσιμα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα πλοία παγκοσμίως, από 3,5 σε 0,5% έως το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης