Commodities

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 η τιμή του πετρελαίου - «Έπιασε» τα 80 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 η τιμή του πετρελαίου - «Έπιασε» τα 80 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Παράλληλα το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα
Συνεχίζεται το «ράλι» στις τιμές του πετρελαίου με τον μαύρο χρυσό να σκαρφαλώνει στα 80,18 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014.
Μάλιστα το γεγονός ότι η Total ανακοίνωσε την πιθανή της αποχώρηση από τη μεγάλη συμφωνία πετρελαίου στο Ιράν έχει ωθήσει τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα.


Επιπλέον, η πτώση της παραγωγής στη Βενεζουέλα, καθώς και οι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την ενεργειακή αγορά, δημιουργώντας σημαντικό έλλειμμα.
Αν και η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ θα μπορούσε να καλύψει το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί, τα εμπόδια που υπάρχουν στις υποδομές, καθώς και οι περιορισμοί στον κλάδο παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικές καθυστερήσεις.
Επίσης, τα αποθέματα αργού και διυλισμένων προϊόντων παγκοσμίως, υποχώρησαν κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, λόγω της ισχυρής ζήτησης και της μείωσης της παραγωγής από τις κορυφαίες χώρες παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως.
Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη ζώνη των 100 δολ. ανά βαρέλι μέσα στους επόμενους μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης