Διεθνή

Sefcovic (Ε.Ε): Η Ουκρανία θα προσφέρει στην Gazprom έκπτωση των τελών διέλευσης

tags :
Sefcovic (Ε.Ε): Η Ουκρανία θα προσφέρει στην Gazprom έκπτωση των τελών διέλευσης
Η Ουκρανία θα κερδίσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τη διαμετακόμιση το 2018
Η Ουκρανία θα προσφέρει στην Gazprom έκπτωση για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου για να εξασφαλίσει ροή από τη Ρωσία στην Ευρώπη μετά το 2020, δήλωσε την Παρασκευή 18/5/2018 ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Ένωση Maros Sefcovic.
Η ρωσική εταιρεία Gazprom και πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες με γερμανική υποστήριξη σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τον αγωγό φυσικού αερίου North Stream 2 στον Βαλτική για να συνδέσουν άμεσα τη Ρωσία με τη Γερμανία παρακάμπτοντας την ανατολική Ευρώπη και περιορίζοντας τις ροές μέσω της Ουκρανίας.
Ο αγωγός θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα εξαγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας στη Γερμανία, αλλά απειλεί να κοστίσει η Ουκρανία πολύτιμα έσοδα, αυξάνοντας παράλληλα την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό αέριο.
"Η Ουκρανία λέει ότι θέλουν να διατηρήσουν τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη και θα αναζητήσουν λύσεις που θα εγγυώνται το υψηλότερο όγκο και φθηνότερη τιμή για τη Gazprom", δήλωσε ο Sefcovic στο Reuters στο φόρουμ ασφαλείας του Globsec.
Ο όγκος της διαμετακόμισης θα πρέπει να είναι "εμπορικά βιώσιμος" για την Ουκρανία, πρόσθεσε ο Sefcovic.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  της εταιρείας ενέργειας της Naftogaz, η Ουκρανία θα κερδίσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τη διαμετακόμιση το 2018.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε την Παρασκευή μετά από συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη για συνομιλίες με την Ουκρανία για τη συνέχιση της διαμετακόμισης αερίου μέσω της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης