Commodities

H Rio Tinto πιέζει τη Μογγολία να επεκτείνει τις επενδύσεις χαλκού

H Rio Tinto πιέζει τη Μογγολία να επεκτείνει τις επενδύσεις χαλκού
"Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μας πέρα από τον Oyu Tolgoi", δήλωσε ο Arnaud Soirat, Διευθύνων Σύμβουλος Χαλκού και Διαμαντιών της Rio Tinto
Η Rio Tinto κάλεσε την κυβέρνηση της Μογγολίας να τιμήσει τις συμβάσεις για το έργο χαλκού Oyu Tolgoi, καθώς ενισχύεται η ανησυχία μετά από μια σειρά συλλήψεων.
Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς στη Μογγολία συνέλαβε δύο πρώην πρωθυπουργούς και έναν πρώην υπουργό Οικονομικών σχετικά με έρευνα για υποψία κατάχρησης εξουσίας από αξιωματούχους κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων που συνδέονται με τις συμβάσεις του Oyu Tolgoi.
Οι ανακριτές δεν ανέφεραν ότι η  Oyu Tolgoi Rio Tinto έχει κάνει κάτι επιλήψιμο και ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί είναι πολιτικά παρακινούμενοι
Τον Ιανουάριο, η Rio Tinto άνοιξε γραφείο στο Ulaanbaatar και ξεκίνησε μια νέα εξερεύνηση.
"Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μας πέρα από τον Oyu Tolgoi", δήλωσε ο Arnaud Soirat, Διευθύνων Σύμβουλος Χαλκού και Διαμαντιών της Rio Tinto, στο Οικονομικό Φόρουμ της Μογγολίας στο Ulaanbaatar.
Αλλά ζήτησε επίσης ένα σταθερό κανονιστικό περιβάλλον, λέγοντας ότι η επέκταση της υπόγειας οδού Oyu Tolgoi βασίστηκε στην «ιερότητα των βασικών επενδυτικών συμφωνιών» που υποστηρίζουν μια πιθανή επένδυση ύψους 12 δισ. δολαρίων.
Συνέκρινε τη χώρα με τη Χιλή, την πρώτη χώρα παραγωγής χαλκού παγκοσμίως, της οποίας η οικονομία προωθήθηκε από τέτοιες επενδύσεις, αλλά σημείωσε ότι ένα σταθερό κράτος δικαίου είναι κρίσιμος παράγοντας.
"Η Μογγολία έχει όλα τα συστατικά για να γίνει μια επιτυχημένη χώρα πόρων και να χρησιμοποιήσει τα έσοδά της από τα ορυκτά για να προωθήσει βιώσιμη, μακροπρόθεσμη και διαφοροποιημένη ανάπτυξη", ανέφερε. «Ο κόσμος παρακολουθεί πώς αναπτύσσεται η Oyu Tolgoi».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης