Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel με Τσίπρα και Zaev

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel με Τσίπρα και Zaev
Το Βερολίνο δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα ζητήματα που συζητήθηκαν
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον σκοπιανό πρωθυπουργό Zoran Zaev είχε χθες (21/5/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, όπως επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου της καγκελαρίας στην Deutsche Welle.
Το Βερολίνο δεν προέβη σε λεπτομέρειες σχετικά με τα ζητήματα που συζητήθηκαν, ωστόσο, όπως σημειώνει το σκοπιανό «meta.mk», οι συνομιλίες έλαβαν μέρος δύο μόλις ημέρες αφότου ο Zaev αποκάλυψε ότι συζητήθηκε το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» και αμέσως μετά την ψυχρή αντίδραση της Αθήνας με μια δήλωση από την ελληνική κυβέρνηση - ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα όνομα που θα έχει γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανίδα καγκελάριος, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια, είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Zaev και τον Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι «οι συνομιλίες μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας προχωρούν καλά».
«Και οι δύο χώρες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, αν και δεν βρίσκονται ακόμη στο στόχο», είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη (17/5).


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης