Ενέργεια

Δημόσια Διαβούλευση για την αναθεώρηση του Κανονισμού Τιμολόγησης Βασικών Δραστηριοτήτων ΕΣΦΑ

tags :
Δημόσια Διαβούλευση για την αναθεώρηση του Κανονισμού Τιμολόγησης Βασικών Δραστηριοτήτων ΕΣΦΑ
Βασικός στόχος της εν λόγω αναθεώρησης αποτελεί η εισαγωγή της δυνατότητας παροχής από το Διαχειριστή Ενδοημερήσιων Προϊόντων Μεταφορικής Ικανότητας σε Σημεία Δημοπράτησης και η δυνατότητα παροχής υπηρεσίας Μετατροπής Μεταφορικής Ικανότητας
Η ΡΑΕ, στο πλαίσιο διαμόρφωσης της Απόφασής της αναφορικά με την 3η Αναθεώρηση του Κανονισμού Τιμολόγησης Βασικών Δραστηριοτήτων ΕΣΦΑ, κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 88 του ν. 4001/2011, θέτει σε δημόσια διαβούλευση το ακόλουθο, όπως καταρτίστηκε και υποβλήθηκε στη ΡΑΕ από τον ΔΕΣΦΑ Α.Ε. με το υπ΄ αρ. πρωτ. 114950/27.04.2018 έγγραφο (ΡΑΕ Ι-236008/27.04.2018).
Βασικός στόχος της εν λόγω αναθεώρησης αποτελεί η εισαγωγή της δυνατότητας παροχής από το Διαχειριστή Ενδοημερήσιων Προϊόντων Μεταφορικής Ικανότητας σε Σημεία Δημοπράτησης και η δυνατότητα παροχής υπηρεσίας Μετατροπής Μεταφορικής Ικανότητας, βάσει των διατάξεων της υπ’ αριθμ 123/2018 Απόφασης ΡΑΕ (4η Αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ).
Συγκεκριμένα, έχει προστεθεί η παρ. 7 στο άρθρο 13 για τον καθορισμό του τρόπου τιμολόγησης Ενδοημερήσιων Προϊόντων Μεταφορικής Ικανότητας καθώς και οι παρ. 1 και 5 στα άρθρα 12 και 14 αντίστοιχα για την τιμολόγησης της υπηρεσία Μετατροπής Μεταφορικής Ικανότητας.
Επίσης, προτείνονται τροποποιήσεις στις παρ. 4 του άρθρου 14 και 1β του άρθρου 17 ώστε να αποτυπώνεται ορθότερα η καταβολή της προσαύξησης δημοπρασίας από τους Χρήστες στις περιπτώσεις Αποδέσμευσης, Εκχώρησης και Επιστροφής Μεταφορικής Ικανότητας ενώ προτείνεται η χρέωση υπερβάσεων στα Σημεία Δημοπράτησης να μην επιβαρύνεται από την προσαύξηση δημοπρασίας.
Επισημαίνεται ότι οι αλλαγές που προτείνονται δεν επηρεάζουν τις υφιστάμενες Αποφάσεις Τιμολογίων ΡΑΕ 352/2016 και 997/2017.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση gasconsultation@rae.gr, ή εγγράφως, με κοινοποίηση στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε., εφόσον το επιθυμούν.
Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ή/και των απόψεών του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης