Διεθνή

Σημαντικός αριθμός νέων συμβάσεων LNG ολοκληρώθηκε το 2017

Σημαντικός αριθμός νέων συμβάσεων LNG ολοκληρώθηκε το 2017

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μέχρι το τέλος του 2017 τέθηκαν σε ισχύ περισσότερες από 200 συμβάσεις μεσοπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων συμβάσεων LNG

Στην παγκόσμια αγορά LNG, συνολικά 30 νέες συμβάσεις ολοκληρώθηκαν το 2017, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ομάδας Εισαγωγέων ΥΦΑ (GIIGNL).

Το GIIGNL δήλωσε ότι 23 μακροπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες συμβάσεις πώλησης, με διάρκεια άνω των πέντε ετών, ολοκληρώθηκαν το 2017.

Επιπλέον, υπογράφηκαν επτά βραχυπρόθεσμες συμβάσεις με διάρκεια τεσσάρων ετών.

Οι μακροχρόνιες συμβάσεις υπογράφηκαν μεταξύ της Woodside Energy της Αυστραλίας και της Pertamina της Ινδονησίας για 20 χρόνια. Η ημερομηνία έναρξης των εξαγωγών είναι το 2019, όταν η Woodside θα στείλει περίπου 0,6 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ ετησίως στην Pertamina.

Επιπλέον, η ιταλική Edison και η αμερικανική εταιρεία Venture Global έχουν συνάψει συμφωνία στην οποία η Edison θα αγοράσει ένα εκατομμύριο μετρικούς τόνους ΥΦΑ ετησίως από την εγκατάσταση εξαγωγής LNG Calcasieu Pass

Οι υπόλοιπες μακροπρόθεσμες συμβάσεις αφορούν τους εισαγωγείς. Την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και το Πακιστάν και τους εξαγωγείς Κατάρ, Μαλαισία, Ρωσία και ΗΠΑ.

Βραχυπρόθεσμες συμβάσεις

Μία από τις βραχυπρόθεσμες συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας για 1,5 εκατομμύρια τόνους παράδοσης ετησίως ξεκίνησε από το 2017 για τρία χρόνια.

Η ιαπωνική JERA και CPC της Ταϊβάν υπέγραψαν σύμβαση που αρχίζει από το 2018 έως το 2023 με χωρητικότητα 0,3 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

Η ισπανική εταιρεία Gas Natural Fenosa και η PREPA του Πουέρτο Ρίκο υπέγραψαν σύμβαση LNG ύψους 1,47 εκατομμυρίων τόνων για τρία χρόνια από το 2017 έως το 2020.

Επιπλέον, συνάφθηκαν τέσσερις συμβάσεις για φορτία ΥΦΑ. Η GAIL της Ινδίας θα λάβει 15 φορτία από το Gunvor της Ελβετίας.

Η Qatargas και η PGNIG της Πολωνίας αύξησαν τον όγκο του ΥΦΑ από την Πολωνία από 1.1 εκατομμύρια τόνους σε 2 εκατομμύρια τόνους ετησίως από το 2018 έως το 2034.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μέχρι το τέλος του 2017 τέθηκαν σε ισχύ περισσότερες από 200 συμβάσεις μεσοπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων συμβάσεων LNG.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης