Διεθνή

Αδειοδοτήθηκε και από τη Ρωσία η κατασκευή του Nord Stream 2

Αδειοδοτήθηκε και από τη Ρωσία η κατασκευή του Nord Stream 2

Σύμφωνα με τη Gazprom, η έκδοση της δεύτερης αυτής άδειας αναμένεται σύντομα

Ο αγωγός Nord Stream 2 που θα προμηθεύει με ρωσικό φυσικό αέριο τις αγορές της ΕΕ μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, έλαβε την απαραίτητη άδεια κατασκευής για το χερσαίο ρωσικό τμήμα του, ανακοίνωσε αργά χθες (8/6), Πέμπτη, η Gazprom.

Η ρωσική εταιρεία ανέφερε ότι το ρωσικό Υπουργείο Κατασκευών και Υποδομών εξέδωσε την άδεια ακολουθώντας την καθιερωμένη διαδικασία.

«Η υλοποίηση του έργου σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην πρόσφατα εκδοθείσα άδεια θα ξεκινήσει το συντομότερο, λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές παραμέτρους και σε πλήρη συμμόρφωση με τη σχετική έκθεση των κρατικών επιστημονικών υπηρεσιών», αναφέρει σε δήλωσή της η Gazprom.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που λάβαμε την άδεια αυτή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εντατικής και διεξοδικής ομαδικής δουλειάς που έχουμε κάνει καθ' όλη τη διαδικασία αδειοδότησης. Η απόφαση αυτή αποτελεί καθοριστικό ορόσημο για το έργο του Nord Stream 2», δήλωσε ο Sergey Serdyukov, ανώτατο τεχνικό στέλεχος της κατασκευάστριας ετιαρείας Nord Stream 2 AG.

Σύμφωνα με τη Gazprom, η έκδοση της δεύτερης αυτής άδειας αναμένεται σύντομα.

Μέχρι σήμερα, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν χορηγήσει όλες τις απαραίτητες άδειες για την κατασκευή και τη λειτουργία του σχεδιαζόμενου αγωγού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αδειοδότησης στη Δανία.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης