Διεθνή

Areva: Nέες καθυστερήσεις για την πυρηνική μονάδα στη Φινλανδία

Areva: Nέες καθυστερήσεις για την πυρηνική μονάδα στη Φινλανδία

Η Areva και η TVO διευθέτησαν μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη τον Μάρτιο, συμφωνώντας ότι η Areva πρέπει να καταβάλει 450 εκατομμύρια ευρώ στην TVO για υπέρβαση του κόστους και καθυστερήσεις

Η έναρξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο μεγαλύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα της Φινλανδίας, Olkiluoto 3, θα καθυστερήσει  ακόμη τέσσερις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, ανακοίνωσε η Teollisuuden Voima (TVO) την Τετάρτη, το τελευταίο  «επεισόδιο» σε μια δεκαετία καθυστερήσεων.
Το έργο στη δυτική Φινλανδία, που χτίστηκε από κοινοπραξία υπό την ηγεσία της γαλλικής κρατικής πυρηνικής ομάδας Areva, έχει πληγεί από επανειλημμένες καθυστερήσεις, αυξημένο κόστος και δικαστικές διαφορές.
"Οι δοκιμές θέσης σε λειτουργία του OL3 EPR θα διαρκέσουν περισσότερο από το προβλεπόμενο. Η ολοκλήρωση του λειτουργικού τεστ χρειάστηκε 50 ημέρες περισσότερο από το προβλεπόμενο, "δήλωσε η TVO σε ανακοίνωση μετά την ενημέρωση της Areva.
Η Areva και η TVO διευθέτησαν μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη τον Μάρτιο, συμφωνώντας ότι η Areva πρέπει να καταβάλει 450 εκατομμύρια ευρώ στην TVO για υπέρβαση του κόστους και καθυστερήσεις.
Το Olkiluoto 3 πρόκειται να γίνει ο πέμπτος και μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Σκανδιναβίας και θα παρέχει περίπου το 10% των αναγκών σε ενέργεια της χώρας.
Το εργοστάσιο σχεδιάστηκε αρχικά να ξεκινήσει την παραγωγή το 2009. Στους ιδιοκτήτες της TVO περιλαμβάνονται οι φινλανδικές εταιρείες χαρτιού UPM και Stora Enso καθώς και η εταιρεία κοινής ωφέλειας Fortum. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης