Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Νέα ένταση στο παγκόσμιο εμπόριο από τους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα

Moody's: Νέα ένταση στο παγκόσμιο εμπόριο από τους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα

Οι Η.Π.Α. προχώρησαν στην επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ύψους 50 δισ. δολ., ενώ το Πεκίνο να απειλεί άμεσα με αντίμετρα

Νέες εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο, όπως είναι λογικό, αναμένει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, στον απόηχο της απόφασης από πλευράς Ουάσιγκτον για επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι Η.Π.Α. προχώρησαν στην επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ύψους 50 δισ. δολ., ενώ το Πεκίνο να απειλεί άμεσα με αντίμετρα, σε μια εξέλιξη που αναμένεται να πυροδοτήσει νέους φόβους για μια κλιμακούμενη εμπορική σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, οι Η.Π.Α. θα μπορούσαν να επιβάλουν πρόσθετους δασμούς, εάν η Κίνα προβεί σε αντίμετρα.
Όπως τόνισε ο Trump, τα μέτρα θα επηρεάσουν τα κινεζικά προϊόντα «που περιέχουν βιομηχανικά σημαντικές τεχνολογίες», χωρίς να κατονομάσει αυτά τα προϊόντα.
Σε δήλωσή του, ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. θα επιβάλουν ένα πρώτο σετ δασμών σε 818 προϊόντα, αξίας περίπου 34 δισ. δολ., στις 6 Ιουλίου 2018.
Ξεχωριστά μέτρα, που θα επηρεάσουν 284 προϊόντα αξίας περίπου 16 δισ. δολ., θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ μετά από μια ανασκόπηση και μια δημόσια διαδικασία σχολίων, όπως τόνισε ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος.
«Οι δασμοί των Η.Π.Α. αποτελούν μια ευρύτερη πρόκληση για το παγκόσμιο εμπορικό καθεστώς.
Εκτός από τον άμεσο αντίκτυπό τους στο εμπόριο, οι δασμοί θα προκαλέσουν μεγαλύτερη υψηλότερη στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Αν αποδυναμώσουν το καταναλωτικό κλίμα και τις εταιρικές επενδύσεις στις Η.Π.Α., θα προκαλέσουν επιβράδυνση παγκόσμιας ανάπτυξης», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν αναμένεται οι δασμοί να επηρεάσουν σημαντικά τον πληθωρισμό της αμερικανικής οικονομίας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης