Διεθνή

Engie: Το κλείσιμο των αντιδραστήρων στο Βέλγιο θα έχει επίπτωση στα κέρδη του 2018

Engie: Το κλείσιμο των αντιδραστήρων στο Βέλγιο θα έχει επίπτωση στα κέρδη του 2018

Oi απρογραμμάτιστες διακοπές θα έχουν επίπτωση 250 εκατομμυρίων ευρώ  στα αποτελέσματα του 2018

Η γαλλική εταιρεία Engie ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι απρογραμμάτιστες διακοπές στους βελγικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες θα έχουν επίπτωση 250 εκατομμυρίων ευρώ (289,15 εκατομμύρια δολάρια) στα αποτελέσματα του 2018.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ήταν πεπεισμένη ότι θα ήταν σε θέση να αντισταθμίσει το αρνητικό αντίκτυπο στο πεδίο της εμπορικής δυναμικής των δραστηριοτήτων, καθώς και των επιδόσεων των επιχειρήσεων του μεσαίου ρεύματος φυσικού αερίου και των υδροηλεκτρικών στοιχείων στη Γαλλία.
Η βελγική μονάδα της Engie Electrabel ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα συντήρησης για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του κλεισίματος του εργοστασίου Tihange 3 λόγω προβλημάτων στο σκυρόδεμα.
Σε ανακοίνωση, η Engie επεσήμανε ότι οι αναθεωρήσεις προσθέτουν επτά μήνες πρόσθετης διακοπής για έναν αντιδραστήρα δεύτερης γενιάς ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στα κέρδη του 2019.
Η Engie δήλωσε ότι θα αναλύσει λεπτομερώς τις οικονομικές επιπτώσεις των διακοπών όταν ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου στις 27 Ιουλίου.
Οι μετοχές της Engie υποχώρησαν κατά 1,7% στις πρώτες συναλλαγές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης