Ασία

Το Ιράν σχεδιάζει να υπογράψει άλλες 12 συμφωνίες με διεθνείς ενεργειακές εταιρείες

Το Ιράν σχεδιάζει να υπογράψει άλλες 12 συμφωνίες με διεθνείς ενεργειακές εταιρείες
Μετά τις 12 συμφωνίες που έχει ήδη υπογράψει η Τεχεράνη με διεθνείς ενεργειακές εταιρείες, τώρα ετοιμάζεται να υπογράψει άλλες τόσες συμφωνίες για τα ενεργειακά της αποθέματα.
Το Ιράν αναμένεται να υπογράψει σύντομα άλλα 10 με 12 Σύμφωνα Κατανόησης (MoU) με διεθνείς εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν (NIOC), Gholamreza Manouchehri.
Η Τεχεράνη άρχισε να διαπραγματεύεται με διεθνείς εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου για την από κοινού υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράν, μετά την εφαρμογή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας τον Ιανουάριο του 2015 και ήδη έχει υπογράψει 12 Σύμφωνα Κατανόησης (MoU) με διεθνείς εταιρείες.
Σύμφωνα με τον  Manouchehri οι τομείς εξερεύνησης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Ιράν είναι πολύ ελκυστικοί για τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες, καθώς τους παρέχονται επαρκείς εγγυήσεις από την Τεχεράνη.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ, αποδεδειγμένα το Ιράν βρίσκεται στην 4η θέση των χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και στην 2η θέση με τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου.
Μετά δε από χρόνια μειωμένης παραγωγής λόγω των διεθνών κυρώσεων, η χώρα έχει γίνει πλέον από τις πιο ελκυστικές για τις πολυεθνικές ενεργειακές εταιρείες λόγω του ανεκμετάλλευτου ενεργειακού της πλούτου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης